Конкурси

предложения за доброволци

Категория: Конкурси
Публикувана на Сряда, 07 Октомври 2015
Написана от Публицист

НОВО: TimeHeroes Микрофонд 
Срок за кандидатстване: от първо до последно число на всеки месец 
Микрофондът на TimeHeroes е паричен фонд, който подпомага провеждането на доброволчески мисии в България. Някои от най-страхотните доброволчески инициативи са на малки организации, неформални групи и активни граждани, които имат огромен ентусиазъм, но не разполагат с финансови ресурси. Ние се стремим да ги подкрепим, като предоставяме малки суми за покриване на основни разходи, необходими за провеждане на мисиите като материали, транспорт и т.н. 
ко си организатор, можеш да кандидатстваш, като изпратиш следната информация на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
- официалните данни на организатора (име, БУЛСТАТ, представители, адрес и пр.);
- детайлно описание на инициативата - какво ще се прави, кои са бенефициентите на инициативата, времеви план и т.н.;
- детайлен бюджет, за който се кандидатства към Микрофонда на TimeHeroes.org (сумата трябва да е между 50 и 400 лв.);
- други източници на финансиране, с които организаторът разполага за конкретната инициатива;
- номер на банкова сметка (IBAN), който да ползваме за евентуалното дарение.
Микрофондът се попълва чрез дарения от физически и юридически лица.
Ако и ти вярваш в силата на малките геройства, включи се в Микрофонда с дарение на сума по твой избор.

конкурс за ученическа разработка на тема „Моят град – облик на развитието“

Категория: Конкурси
Публикувана на Сряда, 24 Юни 2015
Написана от Публицист

Уважаеми ,

Информираме Ви за стартирал конкурс за ученическа разработка на тема „Моят град – облик на развитието“. Конкурсът се провежда във връзка с Европейската 2015 година на развитието. Най-добрите разработки ще получат за награда участие в традиционния 3-дневен ученически лагер, посветен на тематичната европейска година, в който учениците и техните преподаватели ще участват в обучителни дейности за изграждане на граждански и личностни компетенции и умения. Участието се заплаща изцяло от ЦРЧР. Конкурсът е една невероятна възможност за Вашите учители и ученици да докажат уменията си в състезание с училища от цялата страна и, в случай, че бъдат наградени, да се включат в полезно и приятно 3-дневно приключение. Каним Ви да участвате.

Повече информация ще намерите тук:http://etwinning.hrdc.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%9C%D0%BE%D1%8F%D1%82-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4-%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-301

С уважение,

Екипът на ЦРЧР

Конкурс за ученическа разработка на тема „Моят град – облик на развитието"

Категория: Конкурси
Публикувана на Петък, 12 Юни 2015
Написана от Публицист

Конкурс за ученическа разработка на тема

„Моят град – облик на развитието"

Нашият свят

Нашето достойнство

Нашето бъдеще

              По случай тематичната 2015 - Европейска година на гражданите, Център за развитие на човешките ресурси, съвместно с европейската информационна мрежа Европа Директно - София, обявява Конкурс за ученическа разработка на тема „Моят град – облик на развитието“. Конкурсът е насочен към училищата, работещи по eTwinning, „Коменски“- и „Еразъм+“ в страната.

               Победителите в конкурса ще бъдат поканени на тридневен ученически летен лагер в български културен резерват, където учениците заедно със свои преподаватели ще участват в обучителни дейности за изграждане на граждански и личностни компетенции и умения.

              Лагерът ще се проведе в първите дни на месец септември 2015г.

               Повече информация за условията на конкурса може да намеритетук.

българският букмейкър „Еврофутбол“ ще финансира младежи с програмата "Спортни таланти"

Категория: Конкурси
Публикувана на Четвъртък, 29 Януари 2015
Написана от Публицист

Инициативата стартира с общонационален конкурс на 23.01.2015 година. Тя е насочена към всички индивидуални атлети на възраст до 25 години, които искат да развиват уменията си и да реализират своя талант. В нея могат да участват и параолимпийци, както и атлети с увредено зрение и/или слух, като и тази година е предвидена специална квота за тях. За първа година ще бъдат осигурени две квоти и за спортисти под 16 години. Програмата се реализира със съдействието на Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ).

Целта е да се подпомогнат финансово максимален брой надеждни спортисти, практикуващи индивидуални спортове за техни участия в състезания, за провеждане на тренировки, за екипировка и т. н. Това ще стане чрез конкурс, в който атлетите могат да кандидатстват със свои проекти. Конкурсът ще продължи до 23 февруари 2015 г. Максималната сума, която може да бъде отпусната на всеки одобрен кандидат, е в размер до 5 000 лева, като е необходимо спортистите да осигурят най-малко 20% съфинансиране на разходите по проекта. Списъкът със спортове, допустими по програмата, наброява над 80 вида спорт. 

Изборът на проекти, които да бъдат финансирани, ще се извърши от Група на съветниците. В нея по традиция участват успешни състезатели и треньори, както и представители на медийните партньори.

Медийни партньори на инициативата са: Дарик радио, вестник "Еврофутбол", www.sportal.bgViasport.bg,bgathletic.comngobg.info, агенция Крос.

Програма "Спортни таланти" е логичното продължение на ангажимента на „Еврофутбол" към  младите спортни таланти на България. За трите години, в които се изпълнява Програмата, българският букмейкър е подкрепил 75 спортисти, някои от тях два или три пъти. До момента подкрепата на „Еврофутбол" за следващото поколение спортисти на България възлиза на над 270 000 лева,  което я прави уникална по своя размер и продължителност като подкрепа за развитието на българския индивидуален спорт.

„Спортни таланти" е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол" – "Печелиш и помагаш", стартирал през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 18 кампании, насочени към различни проблемни сфери на обществения и личния живот.

Всички необходими документи за кандидатстване ще намерите тук

Снимка: Церемония по връчване на медали на финансираните спортисти по програма "Спортни таланти" 2014 г.

 
 

Публикувано от:

Фондация ”Работилница за граждански инициативи”

Конкурс Entrepregirl стимулира момичета да стартират свои компании

Категория: Конкурси
Публикувана на Четвъртък, 29 Януари 2015
Написана от Публицист

Mомичета с интерес към предприемачеството, технологиите и иновациите и с желание да стартират своя компаниястимулира за втора поредна година конкурсътEntrepregirl. Участничките, на възраст от 16 до 25 години, могат да се включат в надпреварата със свои проекти в периода 21 януари - 13 март 2015г. В края на месец март жури ще обяви носителката на наградата Entrepregirl, която включва стипендия за обучение и менторство. Конкурсът е лична инициатива на Саша Безуханова, основател на Български център на жените в технологиите и е вдъхновен от наградатаDigital Woman of Europe, която тя получипрез 2013г от Нели Крус, вицепрезидент на Европейската комисия и еврокомисар по дигиталната политика (2010-2014).

„Статистиката сочи, че едва 15% от стартъпите в България са основани от момичета. Entrepregirl е опит да се постигне баланс в предприемаческата среда. Конкурсът е и част от усилията ми да бъдат преодоляни стереотипите за това, кое е „мъжка" и кое „женска" сфера на образование или професия. Да бъдат окуражени момичетата да се развиват в сектора на информационните и комуникационни технологии е от огромно значение за справяне с недостига на ИТ специалисти в България и Европа и за повишаване конкурентоспособността на страната ни, а да подкрепяме младите хора да не се страхуват да поемат риск и да стартират свои собствении компании е наша отговорност, за да създадем бъдещите лидери", коментира Саша Безуханова. Нейното послание към участничките е да мечтаят смело, защото „мечтите нямат пол".

Проектите на момичетатаще бъдат оценяваниот Саша Безуханова и екип от професионалисти с опит в предприемачеството – Надежда Дерменджиева, координатор „Програми" в Български център на жените в технологиите; Вера Петканчин, директор „Оперативни дейности" в Junior Achievement България; Радостина Бойчева, член на Консултативния съвет към Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE); Мирослав Джоканов, член на същата организация и мениджър „Разработки и развитие" във VMWare България; Антон Ценов, съосновател на Join the Players и член на борда на Start It Smart и Славка Станкова, продуктов маркетинг мениджър в ChaosGroup.

Наградата Entrepregirlвключва стипендия за обучение в алтернативната ЕмБиЕй (aMBA) програмана Бизнес института за предприемачи (The Business Institute), едногодишно бизнес менторство и едногодишно членство в Български център на жените в технологиите.

Повече информация за конкурса и условията за участие можете да намерите наwww.entrepregirlbg.comи наwww.bgwomeninict.org

Публикувано от:

Български център на жените в технологиите

Конкурс по писане „Толкова сходни, толкова различни, толкова европейски“

Категория: Конкурси
Публикувана на Сряда, 12 Ноември 2014
Написана от Публицист


Краен срок: 27 февруари 2015 г., по обед 
Европейската комисия има голямо желание да научи какво мислите Вие:
- Какви са Вашите впечатления от разширения Европейски съюз?
- Как разширеният Европейски съюз може да отговори на предизвикателствата на бъдещето?
Споделете Вашето мнение по единия или двата въпроса в статия (до 1000 думи) и спечелете страхотни награди!
В конкурса могат да участват лица на възраст 18–25 г.
В конкурса могат да участват граждани на 28-те държави, членки на ЕС.
Участниците трябва да са на възраст от 18 до 25 години към крайния срок за предаване на текстовете.
Участниците трябва да пребивават в държава, членка на ЕС.
Можете да напишете своя текст на всеки официален език на Европейския съюз.

http://event.iservice-europa.eu/bg/writing-competition

„Помощта на ЕС за развитие – моят поглед, моите идеи”

Категория: Конкурси
Публикувана на Сряда, 12 Ноември 2014
Написана от Публицист

Здравейте!

Бихме искали да Ви информираме, че евродепутатът Мария Габриел обяви 
ученическия конкурс на тема: „Помощта на ЕС за развитие – моят поглед, 
моите идеи”. Темата на тазгодишното издание на ежегодния ученически 
конкурс е в контекста на 2015 г., обявена за Европейска година на 
развитието. Ще се оценяват познанията на учениците относно същността и 
значението на помощта за развитие на ЕС, както и уменията им да боравят 
с инструментите на компютърните технологии.

Конкурсът е национален и в него могат да участват учениците от всички 
училища на територията на страната. Той е разделен в две възрастови 
категории: 10–12 клас и 8-9 клас.

Учениците 10 – 12 клас трябва да изработят мултимедийна презентация с 
обем до 3 МВ и до 15 слайда, като участието е индивидуално. Втората 
категория участници: 8 – 9 клас, следва да напишат есе по темата с обем 
до 2 стандартни страници.

Във всяка отделна категория ще бъдат присъдени по 5 първи и 5 
поощрителни награди.

Наградата за класираните на първите места е посещение на Европейския 
парламент в Брюксел, а поощрителните награди ще са изненада.

Приложено Ви изпращаме пълна информация за конкурса.


Поздрави,
Екипът на Европейския информационен център на Мария Габриел - Русе

Youth Video Festival 2014

Категория: Конкурси
Публикувана на Четвъртък, 15 Май 2014
Написана от Публицист

 

The PLURAL+ Youth Video Festival 2014 has been launched!

Young people from 9 to 25 years of age worldwide are invited to submit short videos of one to five minutes and share their thoughts, experiences, opinions, questions and suggestions about migration, diversity and social inclusion.
Videos must have been completed after January 2012 and, if not in English, must have English subtitles.
An international jury will award prizes in three age-based categories: 9 to 12, 13 to 17, 18 to 25 years old.
The three winners will each receive US$ 1,000 as well as an invitation (travel and accommodations expenses paid) to attend the PLURAL+ Awards Ceremony held in New York City in December 2014.

Entries should be sent by 27 June 2014.

Море от думи

Категория: Конкурси
Публикувана на Четвъртък, 15 Май 2014
Написана от Публицист

The Anna Lindh Foundation and the European Institute of the Mediterranean have launched the seventh edition of the international competition of short stories and tales "A Sea of Words", aimed at young people from the 43 countries of the Euro-Mediterranean area.

This year, the competition is aimed at producing stories or short stories focused on the fight against racist and discriminatory speech online.

Participants should be young people between 18 and 30 years old, who are citizens of one of the 43 countries of the Euro-Mediterranean space.
The short stories must be original and unpublished works, of maximum 2,500 words and can be written in any of the official languages of the participant countries.
They must address issues related to intercultural dialogue, mainly of a political, socio-cultural, economic and environmental nature.

The authors of the 15 best short stories will be awarded with the publication of their short stories and will also be invited to the awards' presentation ceremony in Barcelona, Spain on 20th October 2014.
During the days following the awards' presentation, the winners of the contest will be invited to participate in a programme of cultural visits and activities.

Short stories should be sent to Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. by 15 June 2014, midnight.

All details are available [ http://www.iemed.org/dossiers-en/dossiers-iemed/cultures-mediterranies/a-sea-of-words-2014/call-and-conditions ]here.

Включете се в предложението!

Категория: Конкурси
Публикувана на Четвъртък, 15 Май 2014
Написана от Публицист

ключване на училища в Проект „Училището – зона за филантропия” 
Краен срок: 30 май 2014 г.  
Национален алианс за работа с доброволци (НАРД) започва дейности по нов проект за мотивиране на младите хора да организират и участват в дарителски и доброволчески кампании. Проектът „Училището – зона за филантропия“ е с продължителност 2 години. Той се реализира със средства от Програма за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014, Първи конкурс за набиране на проектни предложения, EEA Grants.
В проекта ще бъдат включени поетапно 20 училища от цялата страна. Те ще бъдат подбрани с максимално разностранен профил – общообразователни, професионални, езикови, от малки и големи населени места, с различен социален и етнически профил на обучаващите се в тях. Основният критерий за избор на участниците ще бъде мотивацията на ръководството за превръщането на учениците в активни граждани, чрез лично ангажиране и преживяване на кауза.
Основните целеви групи на проекта са ръководствата и учителските екипи в училищата, които ще бъдат обучени как да осъществяват дългосрочни филантропски дейности в самите учебни заведения. Те ще бъдат включени в изработването на стратегия за дългосрочно планиране на развитието на учениците като активни граждани.
Участниците в проекта ще бъдат младежки лидери на възраст между 14 и 19 години, които се ангажират да бъдат активни в планирането и реализирането на доброволчески активности в избрана от училищната общност кауза. Те ще получат умения за планиране, организиране и осъществяване на филантропски кампании.
Непреки бенефициенти по проекта са хора внеравностойно положение, социално слаби, възрастни, болни, както и НПО и други институции, към които са насочени филантропските дейности в училищата.
Целта на проекта на НАРД „Училището – зона за филантропия“ е да насърчи доброволческите нагласи сред младите хора, както и мотивиране на училищните ръководства да развиват филантропията у своите възпитаници чрез реализирането на благотворителни дейности – доброволчество, дарителство, помощ и др. Това са най-ефективните форми на дългосрочна ангажираност за решаване на належащи обществени проблеми.
АКО ИСКАТЕ ВАШЕТО УЧИЛИЩЕ ДА БЪДЕ ЧАСТ ОТ ПРОЕКТА, ПОПЪЛНЕТЕ И ИЗПРАТЕТЕ  АПЛИКАЦИОННА ФОРМА НЕ ПО-КЪСНО ОТ НА АДРЕС Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Конкурс за есе

Категория: Конкурси
Публикувана на Четвъртък, 15 Май 2014
Написана от Публицист

   

  • НОВО: КОНКУРС ЗА ЕСЕ НА ТЕМА "НА КАКВО МЕ УЧИ ПРИРОДАТА" 
   Краен срок: 10 юни 2014 г. 
   Сдружение "Екосистем Юръп" и Националният ученически екопарламент организират посочения конкурс за младежи и девойки от 9ти - 12ти клас. Авторите на 12-те най-добри есета печелят безплатно участие в ежегодната Лятна академия "Обучение за бъдещето", която ще се проведе в обучителен център и къща за гости "Дешка" в с. Горно Драглище от 7ми до 11ти юли, 2014 г. Лятната академия включва презентации, дискусии, излети сред природата, образователни игри и разработване на собствени проекти по темите екологично образование и устойчиво развитие.
   Изисквания за есето: Да отговаря на следния въпрос: "На какво ме учи природата?". Развитието на темата трябва да включва и разсъждения по следните под-теми: 
   - Това е добре за мен, защото...
   - Това е добре за тези около мен, защото...
   - Това е добре за мястото ми в света, защото...
   - Това ме вдъхновява, защото...

  Training Course: „The change makers- Social Entrepreneurship through Non-formal education “

  Категория: Конкурси
  Публикувана на Четвъртък, 08 Май 2014
  Написана от Публицист

  Dear people from BULGARIA, LITHUANIA and ROMANIA!If you’re interested in our Training Course: „The change makers- Social Entrepreneurship through Non-formal education “ which will take place from May 23th until May 31th in Weimar, Germany please apply under the following link: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/the-change-makers-youth-generating-inclusive-growth-social-entrepreneurship-through-non-formal-education.4165/

  More info: http://www.cge-erfurt.org/?p=3813


  We’re looking forward to welcome you in Germany!
  The team of CGE Erfurt e.V.

  In cooperation with:

  Markus Rebitschek
  Bildungsreferent

  „Soziale Gerechtigkeit, Migration und Integration“Stiftung Europäische Jugendbildungs- und
  Jugendbegegnungsstätte Weimar (EJBW)

  ЗАПОЧНА НАЦИОНАЛНИЯТ КОНКУРС ЗА МЛАДЕЖКИ ПРОЕКТИ

  Категория: Конкурси
  Публикувана на Четвъртък, 24 Април 2014
  Написана от Публицист

  Приемът на документи за националния конкурс за младежки проект вече започна, съобщиха организаторите. Кампанията е насочена към младите хора в страната, които са в началото на своя житейски и професионален път - ученици, студенти или безработни младежи във възрастовата група от 17 до 21 години.
  Конкурсът ще премине в два етапа -
  регионален и национален. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 17 часа на 26 май 2014 г.

  Конкурсът поставя началото на първата за този програмен период инициатива на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България. Идеята е да се изгради проектна култура у младите хора - от това къде да търсят информация за възможностите за финансиране, през правилата, процедурите и документите, до разписването на един качествен проект.

  Документи се приемат по електронна поща във всеки от областните информационни центрове, които ще проведат и множество събития за разясняване на условията за участие.

  Допълнителна информация за регламента на конкурса, необходимите документи за кандидатстване, както и графика на предстоящите събития в страната ще намерите в страницата на организаторите.


  Победителите в регионалния кръг ще получат по един електронен четец за книги, а голямата награда за отличения проект на национално ниво е смартфон

  Източник на информация: www.karieri.bg

  КОНКУРС ЗА БЛОГЪРИ НА ТЕМА "КАЖИ СВОЕТО МНЕНИЕ ЗА ДИГИТАЛНАТА КОМУНИКАЦИЯ В ЕС"

  Категория: Конкурси
  Публикувана на Четвъртък, 24 Април 2014
  Написана от Публицист


  Награди
  Печелившата идея ще бъде публикувана в блога на онлайн екипа на Европейската комисия, а авторът ѝ ще получи покана за участие на конференцията за обществена комуникация EuroPCom2014.

  Изисквания и кандидатстване
  Участниците трябва да изпратят своята идея по имейл до екипа по социални медии на Европейската комисия със заглавие "#TALKDIGITAL BLOGGING COMPETITION" или
  да оставят коментар към публикацията на конкурса. - текстът трябва да бъде представен на английски език в Word формат
  - участниците трябва да изпратят своя кратка
  биография заедно с координати за връзка
  - текстът трябва да съдържа не повече от 500
  думи
  Краен срок: 15 юни 2014 г.

  Източник на информация: www.dnevnik.bg