Ден на Европа, в който честваме Декларацията на Шуман от 1950 г.

Ден на Европа, в който честваме Декларацията на Шуман от 1950 г.

Категория: Събития Публикувана на Събота, 09 Май 2020 Написана от Публицист

Тази събота е Ден на Европа, в който честваме Декларацията на Шуман от 1950 г., с която Европа прави първи крачки по пътя към днешния Европейски съюз. Днес си спомняме основополагащите ценности на нашия Съюз:  единство и солидарност в Европа. 

 

В борбата срещу Covid 19 Европейският съюз показва, че силата се крие в солидарността, тай като това е криза, която можем да преодолеем единствено заедно.

 

Каним Ви да прекарате деня с нас онлайн, като следите събитията, които Европейският парламент е планирал за 9 май.

 

Научете повече за Деня на Европа – 2020 г. и прекарайте деня с нас

 

Присъединете се към нас на живо от Европейския парламент, за да отдадем почит на европейците, които направиха история през 1950 г., както и на тези, които днес правят история. Ще ви покажем пленарната зала, ще се потопите в историята на Деня на Европа и ще помислим над многобройните начини, по които европейската солидарност преодолява Covid 19.


Потърсете # EuropeDay в социалните медии и се включете в разговора за това, какво означава Европа за Вас. Има дори специална плейлиста в Spotify за деня (изпратете ни предложенията си за попълването ѝ!). Разгледайте и онлайн изложба на историята зад Декларацията на Шуман и историята на Деня на Европа.

 

Отбележете деня с нас и покажете на приятели и съседи, че вярвате, че предизвикателствата се преодоляват по-добре заедно, като сложите европейското знаме на своя прозорец (или като го нарисувате)!

 

Събираме изображения и видеоклипове на европейските знамена в цяла Европа и очакваме с нетърпение да видим Вашето на събитието във Facebook.

 

Искаме също така да зачетем европейците, които дават принос, независимо от това колко голям, в борбата срещу Covid 19. Събираме истории за изследователи, медицински персонал, учени, учители, приятели и съседи, обединени в преодоляването на това предизвикателство. Добавете Вашата история, като използвате # ЕвропаСрещуCovid19 в социалните медии.

 

Надяваме се, че ще можете да се присъедините към нас,

 

Екипът за посетители на Европейския парламент

Посещения: 1215