Млади хора от 20 града се събраха в Горна Оряховица за Х Национална младежка среща

Млади хора от 20 града се събраха в Горна Оряховица за Х Национална младежка среща

Категория: Събития Публикувана на Неделя, 26 Февруари 2017 Написана от Публицист

24-26DSC 0717С ретроспекция на 10 те досегашни срещи  свързани с работата на младежкия парламент и специално видеообръщение на Мария Габриел за зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент  бе открита десетата национална младежка среща в Горна Оряховица.Обръщение към присъстващите за откриване на срещата направи инж.Клавдия Ганечва- народен представител от 43 и 44 народно събрание.  Млади хора 20 града от страната се включиха в нея,  Форумът продължи до неделя и премина под надслов „Младите – активни граждани”. Срещата се организира от Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, съвместно с Община Горна Оряховица. Лора Костадинова направи представяне на младежките програми и даде примери за бъдеща предприемаческа дейност.Председателят на Сдружение „Младежка толерантност”-ментори на младежите, Виолета Панова връчи благодарствена грамота на заместник-кмета за подкрепата и активната политика на Общината, насочена към младите хора и за помощта при ежегодното организиране на националната младежка среща. Благодарствени грамоти получиха и всички фасилитатори на срещата, - представителите на НМД Станислав Додов и Александър Киров,на TurnovoRUNS-д-р Калин Василев,представители на Фондация "Приложни изследвания и комуникации", координатор на НЦБИ-Емануил Георгиев,Предприемачите Александър Коцев и Ира Коцева, Основателите на кампанията "Спри!давам път на пешеходец"-Юлиян Емануилов, Йордан Петров-Експерт в отдел „Социални ресурси и интеграция” на Община Гьотеборг- Швеция, на Ива Кръстанова представител на „Международната програма за личностно развитие на млади хора”-Награда на херцога на Единбург - България , Александър Куманов - Фондация 42. Специална благодарност отправяме към Дорина Бянова- Европейския информационен офис на Мария Габриел и Лора Костадинова -Европейския информационен офис на Ева Майдел, град Велико Търново.

Всяка година залата в хотел „Амбарица” събира млади хора, изпълнени с нови идеи, с енергия и зареждаща емоция. И тази година над 100 участници от 21 населени места, в продължение на четири дена  дискутираха по интересна и актуална тема ”Младите –активни граждани”. Всяка Организация сподели моменти от своята работа. А това сближава младите хора, насочва ги към нови идеи, вдъхва им амбицията да творят чудеса и да градят бъдещето си. Тези срещи са от особено голямо значение за всички млади хора, защото им откриват нови хоризонти, запознават се с приятели, близки по възгледи и богати на идеи.

"Предвидените дни неусетно изминаха, защото емоциите бяха много, компанията от амбициозни хора – невероятна.Всеки успя да намери нови приятели и нови идеи. А нима това не е целта?! "-споделиха ученици от школа по ГО „Европейски мост” при ЦПЛР-ОДК, Варна .  

100 отговорни млади хора три дни работиха екипно като един попивайки интересните предложение иобменяйки опит за решаване на значимите граждански проблеми. Изказвайки задоволство и благодарността  си от съвместната работа младежите си тръгнаха с надеждата за бъдещи съвместни дейности и среща отново през следващата година

 

Посещения: 1767