МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА С ДВА НАЦИОНАЛНИ КОНКУРСА

МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА С ДВА НАЦИОНАЛНИ КОНКУРСА

Категория: Проекти Публикувана на Петък, 25 Юли 2014 Написана от Публицист
Министерството на младежта и спорта обявява 2 национални конкурса за младежи от 15 до 29 годишна възраст по случай 12 август – Международен ден на младежта:
1.Фото конкурс на тема  „Младежката искра, носеща промяна“. Всеки участник може да изпрати до 3 снимки във формат по избор,  отразяващи  инициативи и дейности на младите хора, с които те са променили заобикалящата ги  среда към по-добро. Фотографиите изпращайте на  имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , придружени с кратък текст относно темата и идеята, както и да бъдат  посочени Вашите три имена, възраст, телефон за контакт.
2.Конкурс за есе на тема „Заедно в различията си за един по-толерантен свят“. Текстовете трябва да са в обем до 3 страници (формат А4) и да отразяват отношението и нагласата на младите хора към техни връстници с психично-здравни проблеми. Темата на есето е в съответствие с мотото "Mental Health Matters" на ООН за 2014 г.
Участниците в конкурса за есе ще бъдат разделени в две възрастови групи:
 от 15 до 21 години;
 от 22 до 29 години.
Есетата изпращайте на  имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , като посочите Вашите три имена, възраст, телефон за контакт.
Авторите на най-добрите фотографии и есета ще бъдат наградени на 12 август 2014 г. с материални награди и грамоти от Министерство на младежта и спорта. Международният ден на младежта ще се проведе  в Борисовата градина – Лятна сцена. През целия ден ще бъдат организирани множество младежки инициативи, тематични шатри на младежки организации и институции, изложба на конкурсните снимки и музикална програма.
За повече информация на тел.: 02 93 00 651.
Краен срок за изпращане на фотографиите и есетата: 07.08.2014 г.
 
Посещения: 1812