Обучения

И втората площадка за кучета е вече готова!

Категория: Uncategorised
Публикувана на Сряда, 10 Октомври 2018
Написана от Публицист

10-10-Остава стопаните на кучета да се гржат за тапарвеното.

Раздадохме 500 стикера!

Категория: Uncategorised
Публикувана на Събота, 10 Декември 2016
Написана от Публицист

5-stiker SPRI Eurodesk 2016Акцията „Спри! Давам път на пешеходец!” инициират на 05 декември 2016 г в международиня ден на доброволеца,   Сдружение „Младежка толерантност” и  младежки парламент подкрепени от Община Горна Оряховица .Доброволци преминаха  специално обучение и ще   раздават стикери с мотото на кампанията на десет места в Горна Оряховица. Акцията ще стартира в 16.00 ч. Доброволците ще бъдат облечени в светлоотразителни жилетки и ще раздават стикери на всички участници в движението.

5-12-2016 oИнициативата „Спри! Давам път на пешеходец!” стартира преди пет години във Варна. Целта е да се повиши ангажираността на всички шофьори и да се припомни на участниците в движението да бъдат взаимно толерантни на пътя.  А самият 5 декември е избран за да накара повече хора да се включат в тази кампания за толерантно шофиране и да станат доброволци за предпазване от нежелани ситуации по пътищата на града. Кампанията се организира в памет на загиналите на пешеходни пътеки деца – Лора от Варна и Ники от Русе.  В рамките на Европейския съюз загубите от пътнотранспортни произшествия за 2015 г. възлизат на над 100 млрд. евро

Основен спонсор на инициативата е ЕВРОДЕСК  -  http://www.eurodesk.bg/ Мрежата Евродеск функционира благодарение на финансовата подкрепа на Европейската комисия чрез програмата „Младежта в действие”, сега "Еразъм+", управлявана на централизирано ниво от Главна дирекция „Образование и култура” на Европейската комисия.

Целта на Евродеск е напълно безплатно да разпространява европейска информация и консултации до широк кръг млади хора, младежки работници и младежки организации.

Евродеск предоставя информация за програмите на ЕС в областта на образованието, младежката мобилност, работа, свободно време, права, програми и политика. Базата данни съдържа и широк кръг информация на европейско ниво, която касае младите хора.

Основната цел на Евродеск е да подобри обществения достъп до младежка информация.

Информацията ти помага да вземаш своите решения.Има толкова много информация по много европейски въпроси, че понякога е трудно да намериш точната информация, от която се нуждаеш. Информацията е навсякъде! Предизвикателството е да откриеш това, което ти е нужно, когато ти е нужно. Евродеск е услуга, осигуряваща безплатно Европейска информация за младите хора.

Желаещите да получат стикери може да се обърнат към офиса на организацията.

Конкурс за фотография и иновативно мислене с подкрепа на Ева Паунова

Категория: Uncategorised
Публикувана на Сряда, 30 Ноември 2016
Написана от Публицист

 1konkurs3цялата страна, организиран за първа година от Сдружение “Горнооряховски младежки парламент”, в подкрепа на любителите фотографи, които искат да покажат творчески талант и иноватинво мислене, като  популяризират своите фотографии. Приканваме всички любители на снимането да проучат историята на нашия град и да направят иновативно предложение според тяхното нетрадиционно мислене в отговор на въпроса:"Какво може да бъде символ?".

Идеята възникна спонтанно и се финансира от собствени фотографии и приятели. Наградният фонд е 400лв. От постъпилите фотографии ще се направи финална изложба, на която ще се осъществи награждаването през март-април 2017 лично от евродепутата Ева Паунова.

Конкурсът започва на1 декември 2016 г.и ще приключи на24 март 2017 г.(включително). Имената на участниците с най-сполучливи снимки, според 5 членното журито и избраните за участие в изложбата финансирана от Ева Пауноваще бъдат обявени след приключването на конкурса.

Подробности за регламента прочетете тук

КОНКУРС за фотографи

Категория: Uncategorised
Публикувана на Понеделник, 03 Октомври 2016
Написана от Публицист

ФотоКонкурс 2.10.2016“СИМВОЛИТЕ НА ГОРНА ОРЯХОВИЦА” е конкурс насочен към любители фотографи, и ес организира за първа година от Сдружение “Горнооряховски младежки парламент”, в подкрепа на любителите фотографи на град Горна Оряховица, които искат да покажат творчески талант и да популяризират своите фотографии. Дейността е по идея на младежите и ще се финансира от собствени фотографии и съдействие на членове на младежкия парламент.

Конкурсът започва на 19 септември 2016 г. и ще приключи на 15 февруари 2017 г. (включително). Имената на участниците с най-сполучливи снимки, според журито и избраните за участие в изложбата ще бъдат обявени след приключването на конкурса.

За регламента инфорамция прочетете тук

Кампания „Нов живот за старите ми дрехи”

Категория: Uncategorised
Публикувана на Понеделник, 18 Май 2015
Написана от Публицист

дрехиМладежкият парламент на Горна Оряховица и сдружение „Младежка толерантност”  се спират на креативен, изключително въздействащ формат да накара хората да се замислят за произхода на своите дрехи. За да се накарат хората да се замислят за суровините и труда, който се полага при направа на дадена дреха и да призовем към неразхищението им.

Всеки в своя гардероб има дрехи, които не е ползвал повече от години, а друг изобщо няма дрехи, които да облече. Та нашата идея е да съберем възможни за ползване дрехи за млади хора и да ги дадем на социалните домове за използването им. Като смятаме, че това е само началото на нашата кампания за неразхищение на суровини и материали, било дрехи, храни или други  вещи използвани в нашето ежедневие. В своята дейност ще търсим подкрепа не само от гражданското общество, но и от бизнеса, които могат да ни съдействат в различни направления и взаимно да се подпомагаме в идеята за опазване на природата и нашата планета, на мястото в което живеем. Защото суровините не са неизчерпаеми, човешкия труд не е за похабяване.

19.05.2015 г.17,30 ч. в офиса на организациите