Обучения за нас

Младежи на света

Категория: Обучения за нас
Публикувана на Сряда, 07 Октомври 2015
Написана от Публицист

НОВО: „Младежи на света“: възможности за обучения по места 
Краен срок: 31 октомври 2015 г. 
Младежки организации и групи от цялата страна могат да заявят обучение на място по глобални въпроси и връзката им с младежката сфера за своя екип от служители, членове и доброволци. Фондация С.Е.Г.А. организира мащабно турне в рамките на проекта „Младежи на света“, като целим да обхванем 15 местни организации и групи със своите обучения.
Обученията продължават между 4 и 5 часа според големината на групата и логистичната ситуация. Водят се от специално подготвени млади обучители, като се използват неформални обучителни подходи, основани на интерактивност, сътрудничество и преживяване.
Цели на обученията:
- Да изградят базисна чувствителност за същността на глобалните въпроси и взаимосвързаността им с живота на местно ниво;
- Да насърчат процес по осъзнаване на връзката на дейността на местни младежки организации с глобалните въпроси;
- Да предоставят подкрепа на младежки организации за добавяне на глобално измерение към местни дейности.
Да заявят обучения имат възможност младежки организации от всички части на страната.

Пл@тформа за толер@нтност.bg

Категория: Обучения за нас
Публикувана на Петък, 06 Март 2015
Написана от Публицист

В началото на 2014-тагодина Сдружение „Възможности без граници“, съвместно с Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“, ще започне изпълнението на проекта „Пл@тформа за толер@нтност.bg“. Той ще  отразява фундаменталните демократични ценности на съвременното общество ще оказва подкрепа на комуникацията, основана на принципите на недискриминация и културното многообразие в интернет пространството.

Основната цел на проекта е  борбата с расизма, ксенофобията, словото на омразата и нетърпимостта в обществото. Равното третиране на хората с различна етническа принадлежност, сексуална ориентация или религиозни убеждения е неразделна част от концепцишята му. Следвайки основната си цел, проектът ще започне със създаването на онлайн платформа, за да се повиши осведомеността относно проблема. (www.ontolerance.eu )

Основните видове дейности включват:

    Ограничаване на расизма, ксенофобията, речта на омразата и нетолерантността в обществото;
    Образование и Обучение.

Допълнителни видове дейности:

    Доброволчество;
    Предоставяне на информация и повишаване на вниманието.

Основната целева група на проекта „Пл@тформа за толер@нтност.bg“ ще бъдат младежите на възраст от 15 до 29 години. Самата платформа ще бъде основана на правилата за гарантиране на достъпност и високо ниво на интерактивност. Елементите на платформата ще имат мобилни версии за достъп от смарттелефони и таблети, и ще предложат реално взаимодействие с екипа на сдружението във фейсбук и туитър.

С помощта на „Пл@тформа за толер@нтност.bg“ ние искаме да достигнем до младите хора, като окуражим междукултурното общуване, толерантността и доброволчеството. http://infopass.eu/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8#tabs_i2-link0

Горнооряховски младежки парламент и Сдружение"Младежка толерантност" подкрепят тази кампания и приемат дейностите по поректа.

Събитието ще се проведе на 09-ти март 2015г. от 15,00 часа  в Горна Оряховица офиса на организацията. Заповядайте!

„Европа в училище“

Категория: Обучения за нас
Публикувана на Сряда, 15 Октомври 2014
Написана от Публицист

   

  • „Граждански компас“ набира партньори по програмата „Европа в училище“ 
   Сдружение „Граждански компас“ си поставя за цел да подобри познанията в българската класна стая в сферата на Европейски съюз, политическите и изборни процеси – неща, на които не се отделя достатъчно внимание нито в училищата и университетите, нито от страна на родителите. В рамките на проекта „Европа в училище“, учениците биват запознавани (в рамките на един учебен час) с основите на ЕС, смисълът от членството на България, както и изборния процес и тежестта на вота им. В тази връзка търсим партньори на ниво клас/училище, за представяне на лекцията.
   „Граждански компас“ е сдружение с нестопанска цел, което си поставя за мисия да се бори за по-добра информираност и политическа грамотност на българското общество. Ние вярваме, че осъзнатият избор е това, което ни прави силни, което ни дава правото да се наречем гражданско общество, което ни изгражда катоотговорни личности.

  Международен форум за млади лидери за правата на човека, 11-17 октомври 2015, McGill University, Montreal, Canada

  Категория: Обучения за нас
  Публикувана на Сряда, 15 Октомври 2014
  Написана от Публицист

    

   • НОВО: Международен форум за млади лидери за правата на човека, 11-17 октомври 2015, McGill University, Montreal, Canada 
    Краен срок: 31 октомври 2014 г. 
    Международният форум за млади лидери събира лица под 30-годишна възраст, които са доказали своята страст за прилагане на иновативни, предприемачески решения за най-наболелите проблеми в света, и им предлага възможност да си взаимодействат и да се възползват от опита на другите.
    Участниците идват от различни среди, включително НПО, политици, представители на правителството, академичните среди, частния сектор и медиите.
    За да може да кандидатствате, трябва да: 
    - Бъдете под 30-годишна възраст към 31 юли 2015 г. 
    - Да притежавате университетска степен в която и да е област; 
    - Да притежавате висока степен на владеене на английски език; и 
    - Да сте показали лидерство, иновации, креативност, и / или на предприемачеството във вашата сфера на действие.
    За избраните кандидати всички разходи конференцията ще бъдат покрити, включително пътни разходи до и от Монреал, квартира, храна и разходи за виза.

   Летен институт по лидерство и международно сътрудничество, 9 юни - 20 юли 2015, Сан Диего, Калифорния

   Категория: Обучения за нас
   Публикувана на Сряда, 15 Октомври 2014
   Написана от Публицист

   Краен срок: 5 януари 2015 (за кандидати, живеещи извън САЩ) 
   Летен институт Hansen по лидерство и международно сътрудничество е международна програма, която предоставя уникална лидерски опит и програма в международното сътрудничество. Програмата е насочена към създаване на международна общност от млади учени, които ще използват опита си като основа за създаване на трайни приятелства и придобиване на общо практическо разбиране на по-мирно бъдеще.

   [09:25:06] Violeta Panova: http://www.hansensummerinstitute.org/

   CV РАБОТИ-лница за младежи

   Категория: Обучения за нас
   Публикувана на Сряда, 15 Октомври 2014
   Написана от Публицист
   • НОВО: Второ издание на CV РАБОТИ-лница за младежи, 29 октомври 2014 
    Краен срок: 20 октомври 2014 г. 
    Нестле България организира второ издание на инициативата на 29 октомври 2014 г. от 09:30 часа в Централния офис на Нестле (гр. София, бул. „Европа“ 128). Събитието е насочено към ученици, студенти и младежи от всички професионални направления и в него свободно могат да вземат участие всички желаещи от цялата страна. 
    В рамките на специално разработена сесия младежите ще имат възможността да получат ценна информация, практически насоки, уроци и съвети за изготвяне на документите си при кандидатстване за работа, стаж или проект. CV РАБОТИ-лницата ще помогне на младите хора да разберат защо е важно да знаят как да изготвят своята автобиография и мотивационно писмо, какви са основните правила за съдържание на документите, на какво трябва да се наблегне и какво да се избягва в процеса на писане, както и какъв формат и съдържание създават добро впечатление на работодателя. Единственото условие за участие е до 20 октомври младежите да се регистрират като изпратят e-mail на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , посочвайки трите си имена и телефон за контакти.

    

   http://www.studyabroad.bg/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5/item/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B8-%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0

   За вас малдежи

   Категория: Обучения за нас
   Публикувана на Вторник, 19 Август 2014
   Написана от Публицист

   GLOBUL организира конкурс за социално ангажирани младежи 
   Краен срок: 30 септември 2014 г. 
   GLOBUL търси активни млади хора с изявен интерес в социалната сфера и дигиталните технологии, които да представят България на международния форум Telenor Youth Summit 2014 през декември в Осло, Норвегия.  За да се включат в конкурса на компанията, кандидатите трябва да са настоящи или завършили студенти на възраст от 18 до 25 години, които владеят английски език писмено и говоримо. Освен това, те трябва да изпратят своя актуална автобиография и есе на тема „Ролята на дигиталните технологии за създаването на социална промяна и възможности за обществото“ на английски език на имейл до 30 септември 2014 г. В есето си всеки участник може да представи конкретна идея или да опише начините, по които мобилните комуникации могат да спомогнат за разрешаване на даден социален проблем.
   Глобалната инициатива Telenor Youth Summit се провежда за втора поредна година като платформа за обмяна на мнения и идеи за това как мобилните технологии насърчават растежа и позитивната промяна в обществото. Инициативата се осъществява като част от сътрудничеството на Telenor с Центъра на Нобеловата награда за мир.

   European Youth Meeting and Education Center (EJBW) Weimar, GERMANY

   Категория: Обучения за нас
   Публикувана на Четвъртък, 08 Май 2014
   Написана от Публицист

   CALL FOR PARTICIPANTS

   International Training Course: Expanding horizons - AntiBias in European Youth Work

   Date: 23 -29 June 2014
   Venue: European Youth Meeting and Education Center (EJBW) Weimar, GERMANY

   Exploring multiple perspectives, investigating multiculturalism in youth work, reflecting biases in everyday work, shifting your prospective, discussing similarities and differences – all this is offered to you by the Training Course “Anti-Bias International”

   The TC on Anti-Bias is aimed to introduce the Anti-Bias approach and create a multicultural space to master it both theoretically and practically. By raising awareness for various forms of discrimination through multicultural group work and application of the Anti-Bias reflection methods, we will actively deconstruct prejudices and glance deeper in our comprehension of the world. Our goal is to detect the often unconscious and mutually dependent biases - in ourselves, in society and in the environment we live in. Through arranging the exchange of professional and practical experience, we will consider conscious and critical discrimination strategies for our own youth work and life. Practical work experience and process- oriented group exercises, based on the principles and practices of non-formal education will familiarize us with the main points of the Anti-Bias approach. 

   Eligible countries:

   Austria
   Bulgaria
   Croatia
   Cyprus
   Estonia
   Germany
   Greece
   Hungary
   Italy
   Lithuania
   Portugal
   Slovakia

   Costs:

   A participation fee in the amount of 55 EUR per person is taken to cover expenses which are not covered by the grant. We will reimburse 70% of the travel costs for the TC on the basis of the cheapest possibilities, e.g. second class railway tickets, APEX-flights etc., accompanied by the receipt of complete and original tickets, invoices, bills, receipts, boarding cards etc.

   To apply, please use the following application form:
   https://docs.google.com/forms/d/1q29LjS0n6juzeOTu8GiesgEHmcyF0NObyWVRJadncG0/viewform

   Contact for further questions:

   Markus Rebitschek, Polina Sulima
   Stiftung Europäische Jugendbildungs- und
   Jugendbegegnungsstätte Weimar (EJBW)
   Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
   //mail.bg/#compose/Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. " target="_parent" style="color: purple;">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  
   +49 (0)3643/827-104, +49 (0)3643/827-115 

   Coaching Flow Training, Croatia, 24.-30.5.2014

   Категория: Обучения за нас
   Публикувана на Петък, 28 Февруари 2014
   Написана от Публицист

   I am happy to announce Coaching Flow Training, a a seven-day international training on practical coaching skills and methods taking place 24th - 30th May 2014 in the town of Zadar at the Croatian coast, delivered by Syncro Synergy Croatia.

   As you are working in the field of youth work and mentoring, you and your coworkers might find this training useful.

   The training is for everyone who is interested in coaching regardless of their experience as well as for those who work with individuals, teams or groups, as volunteers or as professionals e.g. trainers, coaches, mentors, youth-workers, teachers, educators, managers, supervisors, consultants and other supporting professions.

   Please find attached the infoletter and the application form.
   We kindly ask you to spread the information in your networks!
   Kind regards,
   Katerina Martinkova
   Project coordinator
    
   Syncro – Synergy Croatia
   Mail: //mail.bg/#compose/Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. " target="_parent" style="color: rgb(17, 85, 204);">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
    
   FB group Synergy Croatia