Национален конкурс за младежки проект под надслов „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“

Национален конкурс за младежки проект под надслов „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“

Категория: Конкурси Публикувана на Сряда, 26 Март 2014 Написана от Публицист

Здравейте,

В периода март - юни 2014 г. в страната ще се проведе Национален конкурс за младежки проект под надслов „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“. Проявата е под патронажа на заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова, която даде официалния старт на 25 март с пресконференция в Гранитна зала на Министерски съвет.

Инициативата е на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България. Кампанията е насочена към младежи на възраст от 17 до 21 години и има за цел да повиши интереса към новите оперативни програми в страната. Инициативата ще запознае младежите с основните правила и процедури в процеса на подготовка на проект, финансиран с европейски средства. Конкурсът се провежда в регионален и в национален кръг.

От участниците в конкурса се изисква да подготвят и подадат в Областен информационен център – Велико Търново проектно предложение по една от седемте оперативни програми (2014-2020 г.) . Проекти се приемат до 17:00 часа на 26 май 2014 г. на електронната поща на ОИЦ – В. Търново. Оценката от регионалния кръг на конкурса ще се състои в периода 27 май 2014 г. – 13 юни 2014 г., като класирането ще се извърши от комисии по места, които ще оценяват съгласно Оценка за допустимост, както и критерии за техническа и финансова оценка. Отличените проекти на всички първи места от регионално ниво ще участват в националния кръг на инициативата, който ще се проведе от 16 до 27 юни 2014 г. Награждаването от националния кръг ще се състои на 30 юни 2014 г. в София.

Наградният фонд на конкурса включва: на регионално ниво - електронни четци, на национално ниво - смартфон, както и грамоти за всички участници в инициативата.

Посещения: 1363