Девета национална младежка среща в Горна Оряховица

Девета национална младежка среща в Горна Оряховица

Категория: Борса за идеи Публикувана на Понеделник, 01 Февруари 2016 Написана от Публицист

"Ролята на младите хора в решаване на глобалните проблеми на гражданското общество"

11- 13.03.2016г.

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” съвместно с Община Горна Оряховицаорганизира Девета национална младежка среща. В три дни участниците ще имат възможност да споделят и получат опит не само от домакините, но и от поканените представители на наши водещи партньори:

 Национална мрежа за децата (НМД);

  Асоциация Родители и Център за безопасен интернет;

 Представителството на евродепутата Мария Габриел;

  Представителството на евродепутата Ева Паунова;

Фондация 42;

Образователен проект SmartiGraphs, част от ACE Foundation;

Предприемаческа организация Start It Smart – Велико Търново;

 TurnovoRUNs.

Националната младежка среща е поредна стъпка за продължаване на започнатия диалог между младежта, местната и централната власт за ролята и мястото на младото поколение в градежа на просперираща България в рамките на обединена Европа. Ключов фактор в този процес са именно младите хора, които са отворени към света, имат критично, креативно мислене и са носители на нов манталитет.

По време на срещата участниците ще обсъдят конкретни действия, свързани с предоставените от ЕС възможности за развитие и активиране на младежкия граждански сектор. Ще могат да изразяват идеи в кои приоритетни области трябва да бъде насочена младежката дейност и кои са ефективните действия.

В духа на европейската година на за борба с насилието срещу жени, това ще бъде и една от застъпените по време на конференцията теми. Заедно с представителя на Мария Габриел ще се обсъдят позитивните страни на европейските стратегии и мерки за развитие. Мария Брестничка ще представи възможностите на НМД в подпомагане детската и младежка активност. Владимир Василев от SmartiGraphs ще говори как да вдъхновяваме младите хора да бъдат активни граждани, а Йоанна Данчева от Start It Smart – Велико Търново за митовете и перспективи за предприемачеството в България. Калин Василев,доктор по генетика от Кеймбридж с инициативата за разпространение на спорта и здравословния начин на живот сред младите хора.Важна тема ще бъде онлайн поведението на младите хора и формите на насилие, които се срещат във виртуалната мрежа. За тях ще говори представител на Център за безопасен интернет.„Каква е дейността на евродепутата г-жа Ева Паунова и възможности за активиране на младите хора“Лора Костадинова ще представи Европейския информационен офис на Ева Паунова-Велико Търново. Обобщението ще напарви Александър Куманов от Фондация 42. Съставените и подписани декларации ще предоставим на общността и евродепутатките за разпостарнение.

 

Не на последно място, ще се създаде среда за осъзнаване на потенциала на работата в мрежата и важността на свободното споделяне на опит, информацията и ресурсите като средство за индивидуална и организационна ефективност и развитие.

Разходите за транспорт и нощувка са за сметка на съответните Общини или организации. Организаторите от Горнооряховски младежки парламент поемат тържествената вечеря на 11.03.2016 г. и запазването на места в хотел на  комплекс "Лесопарка" http://lesoparka.lyaskovets.eu/ преференциални цени .

Моля изпратете попълнена заявка с информация за участниците в Девета национална младежка среща на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 10.02.2016 г. Формат на зявката ще намерите тук. ПРОГРАМА за срещата: ТУК

Участниците ще получат след подбор на заявките, окончателната програма с допълнителна информация на посочен от тях Е-mail-адрес. с което ще потвърдим приемането им за участие .

Екип на ГМП

Посещения: 1815