Седма национална младежка среща в Горна Оряховица

Седма национална младежка среща в Горна Оряховица

Категория: Събития Публикувана на Сряда, 26 Февруари 2014 Написана от Публицист

"Млади европейци в ерата на кризи - гражданското образование с нова перспектива" 28-30.03.2014г.

7 нацТази година Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” навършва 10 години от своето основаване и Ви кани да празнуваме заедно. В тази връзка, съвместно с Община Горна Оряховица организираме национална младежка среща в разширен формат. Три дни участниците ще имат възможност да споделят и черпят опит не само от домакините, но и от поканените представители на водещи партньори - Европейски информационен център на евродепутат Мария Габриел – град Русе, Областен информационен център – град Велико Търново, представители на сдружение „Международни инициативи за сътрудничество” (МИС),  представители на мрежата „Ана Линд „ за България, 42 training  /Фондация 42/ - специалисти в областта на младежките проекти и бизнеса и други. 

 Активно ще бъдем подпомагани и от нашите две доброволки от Испания и Литва както и доброволци от Мексико и франция. Ще посетим Мултимедиен посетителски център ”Царевград-Търновград”/музея на восъчните фигури/, Царевец и църквата Св.40 мъченици във В.Търново, както и още много изненади. Програмата може да прочетете вече тук.

 

 

В този контекст, специално внимание ще бъде обърнато на новата програма Еразъм+ и възможностите, която тя предоставя за участието на младежките организации в различни мрежи с цел подпомагане участието им в проекти като по този начин се дава възможност на младите хора да се държат като активни и информирани граждани;

Ще дискутираме мястото на "Доброволчеството като форма на активно гражданско участие" и "Креативност и социално предприемачество" за обогатяване на опита в областта на младежките дейности, подпомагащи младежкото общуване и сътрудничество за иновации и добри практики в младежката работа. Ще подкрепим и град Велико Търново в кандидатурата за Европейска  столица на културата през 2019 г.

Основната идея на срещата е продиктувана от необходимостта повече хора да изразяват свободно мнението си, да вземат по-голямо участие в младежки инициативи и да бъдат активни. Ще се обсъдят възможностите за съвместно участие по различни програми.

Срещата е поредна стъпка за продължаване на започнатия диалог между младежта, местната и централната власт за ролята и мястото на младото поколение в градежа на просперираща България в рамките на обединена Европа. ЕВРОПА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА БЪДЕ ЕВРОПА НА ИДЕИТЕ И ЗНАНИЕТО.

Участниците ще обсъдят конкретни действия свързани с възможностите, които са им предоставени от младежките организации за подобряване на бизнес средата и възможностите за преодоляване на младежката безработица. Ще имат възможност да се срещнат с представители на местния бизнес. Ние искаме да си "поговорим" повече за активиране на младите хора. Ще се постараем да създадем среда за осъзнаване на потенциала на работа в мрежата и важността на свободното споделяне на опит, информация и ресурси като средство за индивидуална и организационна ефективност и развитие.

Ако поканата Ви се струва интересна, моля изпратете информация за хората , които ще присъстват  на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 25.02.2014      

Участниците ще получат окончателната програма и допълнителна информация на посочен от тях Е-mail – адрес към 10.03.2014 г., което ще потвърждава и тяхната заявка за участие в събитието.     

Посещения: 1915