Четене на приказки в детските градини на града

Четене на приказки в детските градини на града

Категория: Събития Публикувана на Сряда, 08 Ноември 2023 Написана от Публицист

 

четенето 931022001 n 1

Четене на приказки в детските градини на града

 

Горнооряховски младежки парламент подкрепи и се включи активно в инициативата на Валентина Стоева и Фондация „Четене“.  https://readingfoundation.bg/

 

Така на 17 ноември 2023 г. ще проведем първия Ден на четенето в България, по подобие на немския. Наши екипи ще посетят детски градини в града и ще прочетат любими детски приказки, след което ще разговарят с малчуганите и ще споделят мисли за любимите си книги и за важността на четенето Ще се постараят да предадат посланието на децата, че четенето е приятно! Ще им разкажат защо четенето дава възможности и свързва хората. Всяко българско дете има право да отключи пълния си потенциал. Подкрепяме децата, като развиваме грамотността им чрез четене! Развитието на грамотността е комплексна задача, която започва от най-ранна възраст и изисква комплексен подход. Да получават знания за ползите от четенето, чрез които да развиват уменията на децата и да ги подготвят за живота.

???? След Деня на толерантността и в неговия дух, днес отбелязахме първия Ден на четенето в България. Две групи младежи от нашия екип прочетоха приказки и нагледно видяха каква полза има то върху подрастващите. ????????

Първият ни екип се срещна с децата от ЦСОП "Св. Теодосий Търновски" в Дневен център за деца с увреждания в гр. Г. Оряховица. От благодарност те им подариха табло на толерантността и си обещаха бъдещи съвместни срещи. ????????????

Вторият ни екип посети Детска градина „Божур“ в града. Там младежите прочетоха различни приказки в 3 от групите с малчугани, разговаряха и обсъждаха произведения. ????????????

Четенето ни пренася в магичния свят на книгите! Нека го насърчаваме всеки ден! ????⭐️????

380502349 367868982343888 2949560622469114148 nИстината е, че живеем във времена, в които младите хора все по-рядко разгръщат страниците на хубавата книга. А причините са много и все така банални – липса на време, предпочитания към филми и т.н. Колко точно е полезно четенето на книги ?Един от най-полезните ефекти на четенето на книги е възможността то да породи в нас вдъхновение. Ами да – книгата не само може да ни накара да последваме мечтите си, да повярваме в себе си, но и да промени коренно живота ни. Да, четенето подобрява мисленето и паметта, а също и речниковия запас, но то ни дава и много повече. Четенето на книги има и лечебно действие.

Според учени четенето на книги е един от най-успешните начини да преборим стреса. Затова нека на тази дата 17 ноември 2023 г. обявена като“ първия Ден на четенето в България“ да Ви стимулира да отделите 15 минута за прочитане на любим абзац или страничка от книга“ призовават младежите от ГМП

Посещения: 292