"Ключът на Горна Оряховица"

"Ключът на Горна Оряховица"

Категория: Събития Публикувана на Събота, 04 Юни 2022 Написана от Публицист

NEF 3059-1За втори път ние от Младежкия парламент Горна Оряховица съвместно с Общинско предприятие "Младежки дейности , спортни имоти и прояви" организирахме забавното развлекателна дейност за деца и родители "Ключът на Горна Оряховица". Тази година националната състезателка Кристина Иванова бе разработила по интересен и олекотен маршрут, с идеята всяка следваща година да се надграждат уменията на участниците. На старта всички получаваха шише с вода, а Венцислав Трифонов от клуба по спортно ориентиране даваше детайлно разяснения за 9 те точки и маршрута. Засичаше времето на тръгване и финиширане на участниците. В дейността се включиха над 40 участника структурирани в отбори. Включиха се и две украински гражданки със своите деца. Всички се забавляваха максимално. Споделяха своите положителни емоции и възхищение от организираната дейност. За 15 минути отбор 5 преодоля разстоянието и събра 9 те букви, а после от събраните букви подреди думата „спортувай“ заложена от организаторите за тази годишната изненада. Това ги класира първи и получиха своят спортен сак награда. Такива награди имаше за вторите и третите класирани, както и за най-малката участничка и най-редовните участници. Всички участници получиха и грамоти с ключета за участие в дейността. На финала всички получаваха сладки изделия предоставени от Захарни заводи. Медицинското лице Жана Николаева, която за пореден път бе доброволец в събитието се грижеше стриктно за участниците да се чувстват добре в горещото време. Снимки на Михаела Трънкова. Организаторите останаха удовлетворени от положителните оценки на участниците и разделяйки се си обещаха догодина да се срещната отново.

NEF 3131.1Спортното ориентиране е спорт, в който от състезателя се изисква да се ориентира в непозната местност сред природата (навигация), като се придвижва с помощта на карта и в нашия случай и с телефон. Целта е да се открият и посетят в определен ред контролните точки, отбелязани по предварително очертан маршрут на картата, като се избира възможно най-краткият и бърз път.

Младежите от младежкият парламент благодарят на всички участници и спомоществователи в събитието, като обещават и други подобни мероприятия през летните месеци.

Посещения: 715