Четенето е прекрасна тренировка за ума и въображението

Четенето е прекрасна тренировка за ума и въображението

Категория: Събития Публикувана на Вторник, 29 Март 2022 Написана от Публицист

snimki17-03-0 nГорнооряховският младежки парламент започна целенасочена дейност в детските градини за насърчаване на четенето;това което ни е давало спокойствие и продължава да ни вдъхва увереност за всичко, което правим е именно мотивация, която е основана изцяло на вярата ни в доброто! Макар да звучи като клише, това е самата истина, защото никога не създаваме просто само кампания и не мислим какви ползи ще ни донесе. Винаги изхождаме от това какво разбираме, че е полезно за децата, от какво имат нужда и какво би ги обогатило, защото те са утрешните ни заместници в обществото.

Проектът подкрепя активното гражданско участие по теми от общоевропейски интерес.

Една от дейностите по КАМПАНИЯ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ЧЕТЕНЕТО е „ПРОЧИТАНЕ НА НОВОИЗАДДЕНИ ДЕТСКИ КНИГИ НА ДЕЦАТА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ОТ ДОБРОВОЛЦИ НА МЛАДЕЖКИЯ ПАРМАМЕНТ“ Идеята е да създадем читателски интерес у малчуганите.

Екипи от по двама доброволци на организацията ще посетят групите в ДГ «Здравец» и ДГ.Елена Грънчарова», а през април и в други детдски градини.

«Децата са такива, каквито сме и ние самите! Това е нормално, защото децата се адаптират към нашият свят! Нормално е, ако възрастните пренебрегват духовната страна на живота и се фокусират предимно върху материалното, децата да правят същото! В този ред на мисли, децата следват възрастните и техния живот! Важно е да се обръща внимание на ценностите, на тези важни съставни части от нас и от нашия живот, които стоят извън материята».-споделят младежите

Идеята е подкрепена от Вал Стоева създател на „Бисерче вълшебно“ и активно съдействие на Детски книги / Detskiknigi.com и ще продължи и през април. Доброволците на младежкия парламент са отворени и за други предложения.

Посещения: 670