Честит 14 февруари с призив

Честит 14 февруари с призив

Категория: Събития Публикувана на Понеделник, 14 Февруари 2022 Написана от Публицист

14-02-2013 akciaДо преди две години на този ден младежите от Младежкият парламент правеха инициативи и концерти свързани с интересната дата празнувана от млади и стари, но свързана с "Любовта".

Свети Валентин се чества на 14 февруари от Римокатолическата църква. Днес той е много по-известен като празника на любовта. На тази дата хората, които се чувстват обичани и обичащи показват любовта си по различни начини. Обикновено се изпращат картички с мило съдържание, подаряват се рози, бонбони, мечета и др. Ние, от Горнооряховски младежки парламент сме показвали обичта си към този празник многократно през годините, като няма да пропуснем да го почетем и днес, макар и само с пожелание. Пожелаваме Ви да сте много здрави, щастливи, обичани, обичащи и да прекарате празника с най-близките си хора. Честит празник пожелаваме и на лозарите, соколарите и градинарите, които днес празнуват Трифон Зарезан в чест на св. Трифон. Нека празниците Ви бъдат изпълнени с топлина, любов и чаша хубаво вино!

Призоваваме и към поредната кампания свързана и с още един празник на този ден -Международен ден на даряването на книги. Знаехте ли, че празникът започва през 2012 г. по идея на шестгодишно дете? Днес Международният ден на даряването на книги се празнува в над 44 държави. Сред тях са Франция, Индия, Бразилия, Дания, Германия, Египет, Канада, Мексико, Унгария и България. Денят се празнува с изцяло доброволния труд на хиляди ентусиасти, които стават все повече всяка година. Затова подарете книга на своите любими, приятели и на всеки който предпочетете като жест на благодарност, обич и грижа. Така че защо да не благодарите на някого с книга, както призовава Асоциация “Българска книга”, или да разкриете сърцето си с книга? Споделят младежите от младежкия парламент!

Посещения: 788