Волейболната легенда Любо Ганев в Горна Оряховица

Волейболната легенда Любо Ганев в Горна Оряховица

Категория: Събития Публикувана на Петък, 28 Май 2021 Написана от Публицист

img 1621951782-scaledТрима представители на Младежкия парламент присъстваха на срещата в Гербовата зала с волейболната легенда Любо Ганев – председател на УС на БФВ. Гостуването на волейболната легенда в Общината бе в рамките на поредицата от срещи с успели спортисти, които са част от календара, посветен на избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта за 2021 г. Идеята за провеждането на тези срещи е на Горнооряховския младежки парламент, с когото Общината си партнира за реализиране на спортните инициативи.

Инж. Добромир Добрев запозна Любо Ганев с различните видове спорт, които се развиват в Горна Оряховица, с клубовете, както и с бъдещата работа по надграждане на спортната инфраструктура. Средствата, които отделяме за спорт не са никак малко. Тази година в бюджета има 3,2 млн. лв. за спорт и спортна инфраструктура. Горна Оряховица е оазис на спорта за децата. Клубовете ползват базата безвъзмездно, има много желаещи за провеждане на различни първенства в нашата спортна зала. Като цяло у децата има голям ентусиазъм да спортуват, каза инж. Добрев. Градоначалникът сподели още, че общинското ръководство получава много голяма подкрепа от Общинския съвет за идеите в областта на спорта. Получихме подкрепа и при кандидатстването на Горна Оряховица за Европейски град на спорта, сподели още инж. Добрев.
По време на срещата представителите на Горнооряховския младежки парламент, както и момичетата от волейболния клуб имаха възможност да зададат своите въпроси към Любо Ганев. За тях беше интересно как е започнала спортната му кариера, какви трудности е срещнал, как ги е преодолявал през годините и пр.

Посещения: 976