Национална кампания „Гласувай за децата! Стани защитник на децата!“,

Национална кампания „Гласувай за децата! Стани защитник на децата!“,

Категория: Събития Публикувана на Събота, 06 Март 2021 Написана от Публицист

Съвместно с НМД стартираме Национална кампания „Гласувай за децата! Стани защитник на децата!“, с която ще призовем кандидатите за народни представители да станат защитници на правата на децата, като подпишат Декларация „Защитник на децата “.

Целта ни е да въвлечем бъдещите народни представители в неформална „Парламентарна група на децата“, с които да работим активно в следващия парламент за политики в полза на децата и семействата в трите направления:

• Прекъсване на порочния кръг на бедността и социалното изключване сред децата и семействата.

• Приоритет на инвестициите в децата като най-значими за бъдещето на България.

• Закрила на децата и ефективна защита на правата на децата.

Както знаете една от целите които сме си заложили в Стратегията 2019-2022 на НМД e да влияем чрез застъпничество за ефективни политики за деца и семейства, които гарантират правата на децата, насочени към държавните институции и политическите партии.

За реализирането на кампанията сме подготвили специално създадения за кампанията подсайт където ще бъдат представени „Защитниците на децата“: https://nmd.bg/campaigns/glasuvay-za-detsata/glasuvay-za-detsata-opisanie/

Във връзка с това  разчитаме на вашата помощ за да достигнем до колкото се може повече кандидати за народни представители в избирателните райони, в които работите и живеете.

Как можете да се включите в кампанията?

• Като изпращате линк към подсайта на самата кампания на кандидатите и ги приканвате да подпишат Декларацията онлайн: https://nmd.bg/sign-online/

!!!При промотирането на кампанията е важно да знаем:

1. Че кандидатите за народни представители с подписването на листовката се присъединяват в лично качество, като политици, които подкрепят децата в България и допринасят за политики, които да осигуряват най-добрите възможности за живот и развитие на потенциала им.

Разчитаме на вашата подкрепа и предварително ви благодарим!

Посещения: 1204