“Направи магия. Подари книга на дете”

“Направи магия. Подари книга на дете”

Категория: Събития Публикувана на Сряда, 25 Ноември 2020 Написана от Публицист

images 2По инициатива на Национална мрежа за децата, чрез и със съдействието на сдружение "Младежка толерантност", младежите от Горнооряховски младежки парламент се включват в тазгодишния Международен литературен фестивал за деца и младежи в кампанията “Направи магия. Подари книга на дете”. Събитието има за цел да направи книгите част от живота на деца, които обикновено не получават книжки, като събере информация за такива деца от цялата страна и покани хора, които имат желание, да се превърнат във феята-вълшебница за такова дете: да купят за конкретно дете книга и да му я подарят за Коледа.

Горнооряховски младежки парламент с драго сърце прие инициативата и незабавно намери дечица, които да зарадва с коледен подарък- книжка. Всяко дете трябва да се учи от малко, че да се чете е модерно. Младежите решиха да доразвият кампанията и доброволно със собствени средства да закупят 5 абонамента, за една година- абонамент на градската библиотека в града, за деца в неравностойно положение. С този жест , Горнооряховски младежки парламент иска да покаже, че дори в дни на пандемия, чудесата все още съществуват. Всеки заслужава да се учи и да чете, защото книгата е прозорец към света.

1knigi-9 n 1И книгите са вече при своите малки читатели!

Енциклопедии, приказки и весели истории вече радват малките читатели. ???????? Ценна е любовта на децата към книгите, защото днешният читател е утрешният лидер!

Благодарност още веднъж към всички, помогнали тази магия да се превърне в реалност!

Посещения: 1871