Горна Оряховица да бъде „Европейски град на спорта“ през 2021 г.

Горна Оряховица да бъде „Европейски град на спорта“ през 2021 г.

Категория: Събития Публикувана на Вторник, 03 Ноември 2020 Написана от Публицист

Ние подкрепяме кандидатурана на града ни за "Европейски град на спорта".

Представители на Горнооряховския младежки парламент бяха много развълнувани да бъдат част от тази онлайн инспекция, защото градът ни макар и малък, е спортен-това е и мотото на кандидатурата на града ни за „Европейски град на спорта“. Младежите изказаха своите виждания за развитие на спорта за и благодариха на общината, затова че се грижи не само за професионалните спортисти, но и мисли и за масовия спорт.

Това стана по време на онлайн инспекция на оценителите от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта ACES EUROPE. Прецизна проверка удостоверяваше задължителните и не малки изисквания за получаване на престижната титла.

„Да бъдем европейски град на спорта е нещо велико. Така всички млади хора ще имат друго самочувствие. Ние сме малко градче, но тук има български спортисти с голям дух,“ заявиха младежите.

Изненадващо в онлайн инспекцията се включи и президентът на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта Джан Франческо Лупатели. „България е една от най-активните и спортни държави в Европа. Впечатлен съм от презентацията. Очаквам Горна Оряховица да получи титлата и им желая успех. Надявам се това да стане на Галата в Европейския парламент, предвидена този път през януари,“ заяви Лупатели.

Предстои Инспекционната комисия да предостави своите оценки на Управителния борд на Асоциацията на Европейските градове и столици на спорта, който до месец ще обяви решението си. Самото връчване на титлата по традиция се извършва в тържествена обстановка в залата на Европейския парламент в Брюксел по време на традиционната Гала на ACES EUROPE в края на ноември всяка година. Заради епидемичната обстановка, сега церемонията е насрочена за януари 2021 г., а при невъзможност да се състои титлите ще бъдат връчени по места.

Посещения: 2205