Младежкият парламент от Горна Оряховица получи награди от „Ротари”

Младежкият парламент от Горна Оряховица получи награди от „Ротари”

Категория: Събития Публикувана на Сряда, 05 Юни 2019 Написана от Публицист

12 индивидуални и една колективна награди връчиха тази година ротарианци на даровити деца от Горна Оряховица и Лясковец. От възраждането си преди близо 15 години местният клуб на най-голямата хуманитарна организация в света си е избрал за кауза подкрепата на ученици, постигнали съществени успехи в науката, спорта или изкуствата през годината.

„Ротари” си поставя за цел да открои хората, които са готови да защитават позиции в полза на обществото. Вие сте показали, че сте готови да се трудите и да преследвате целите си, ние сме тук, за да ви подкрепим. Всеки труд се възнаграждаве. Това е смисълът на тази награда – да знаете, че има кой да ви оцени и подкрепи. Бъдете смели, бъдете целеустремени, бъдете горди със своите постижения”. С такива насърчителни думи приветстваха своите малки съграждани домакините на церемонията по тазгодишното награждаване. От името на „Ротари клуб Горна Оряховица” децата бяха приветсктвани от инж. Камен Коцев. Д-р Ивелина Гецова поздрави децата като кмет на Община Лясковец, но и като част от ротарианската общност. От името на Община Горна Оряховица приветствие отправи зам. кметът Йорданка Кушева. Наградите връчи президентът на „Ротари клуб Горна Оряховица и Лясковец” Татяна Сотирова.

Колективната награда е за Горнооряховския младежки парламент. Момчетата и момичетата от младежката организация непрекъснато доказват през годините, че младите хора са не само надежда за бъдещето, те са тези, които в момента ни показват как може да се прави добро и как може да се работи с идеята да си полезен на общността си. Точно каквато мисия си поставят основателите на „Ротари”, създали преди повече от век най-голямата и досега в света хуманитарна организация.

Посещения: 1646