С отговорност към обществото

С отговорност към обществото

Категория: Събития Публикувана на Сряда, 13 Февруари 2019 Написана от Публицист

1-121 5965Какво е бъдещето на младитe в Горна Оряховица? Трябва ли да стоим и чакаме някой да поправи обкръжаващата ни среда или да свърши нашата работа? Въпроси на които трудно се намират отговори. С тази не лека задача се заеха младежите в Горнооряховски младежки парламент. Идеята за проучване общественото мнение и нагласа в тази насока младежите получиха от „Ротари клуб”- Горна Оряховица. Разработиха и разпространиха онлайн анкета, отнасяща се до младите хора в града и техните интереси. За кратко време анкетата беше попълнена от рекорден брой участници.

В анкетата младежите посочиха своите желания и идеи за подобряване обстановката в Горна Оряховица, липсите и плюсовете, които са налице. Във връзка с това в началото на изминалата седмица „Горнооряховски младежки парламент” се срещна с „Ротари клуб”, за да обсъди анализа на анкетата. Изводите са големи, но се налага по-подробно проучване, което да конкретизира какво точно е нужно на младежите. Образование, спорт, личностно развитие - основни направления, които бяха изнесени като анализ от анкетата. Възникна и въпросът, до каква степен сме готови да се включим всички ние - жителите на града за да постигнем своите желания в една или друга област. Не е въпросът само в желанията защото ситуациите в града зависят от всеки един от нас, а в създаването и в опазването на направеното. Затова ще продължим да правим анкети, чрез които да намерим отговори на тези сложни проблеми.

Предстоят бъдещи проекти и подобрения, но Горнооряховски младежки парламент съвместно с „Ротари клуб” продължават със задълбочени проучвания, които ще изчистят данните и ще изведат на преден план практичните решения на проблемите в града.

Посещения: 1628