Високо признание за младежка активност и работа в ЕВОРДЕСК

Високо признание за младежка активност и работа в ЕВОРДЕСК

Категория: Събития Публикувана на Сряда, 12 Декември 2018 Написана от Публицист

1544603291422Между 4-ти и 7-ми декември се проведе младежки тренинг по инициатива на Eurodesk във Виена, Австрия. От България след селекция и като потвърждение за значима работа в евродеск на мултиплаера BG014 бе изпратена една единствена представителка, член на Сдружение „Младежка толерантност”, гр. Горна Оряховица. 18-годишната Йоанна Мутафчиева, която бе най-младата участничка в групата.
Лекциите обвързваха пряко работата с младите и начините, по които може да се общува с тях - как да ги мотивираме; да запазим интересът им в различни начинания и да почувстваме удоволствие, чрез общуване помежду ни. Изключително голямо внимание бе обърнато на, все още навлизащите с работна цел у нас, социални медии, технологии и приложения, които бихме могли да използване в работата си. (Instagram/VivaVideo...)
Засегната бе и темата за така наречения Storytelling, или още - разказването на истории, като средство за общуване и триковете, които трябва да използваме за да привлечем вниманието на хората и да усетят те същността на разказното от нас.
Участието на България в подобни събития е нещо мащабно и много значимо за активното ни включване в работата с младежите, както и с Европейския съюз в тази насока. Методите на работа са ключови за
успешните ни дейности, тъй като знаем, че важен е, не само материалът, който е налице, а и начинът, по който той се поднася.
Трябва все по-активно да се включваме в такива инициативи и да покажем, че ни е грижа за нашето бъдещо развитие.

Посещения: 1286