Форум "Voice it 2018: Решаваме с децата"

Форум "Voice it 2018: Решаваме с децата"

Категория: Събития Публикувана на Сряда, 14 Ноември 2018 Написана от Публицист

Снимка на Национална мрежа за децата - National Network for Children Bulgaria.И тази година, благодарение на участието на сдружение "Младежка толерантност" в Националанта мрежа за деца трима младежи от младежкия парламент ще участват в голямото събитие - тазгодишното издание на форума "Voice it 2018: Решаваме с децата", където ще може да се дискутира заедно с ученици и тийнейджъри теми, които ги вълнуват и тяхното мнение по важни въпроси, касаещи правата им! Събитието ще се проведе на 20 ноември 2018 г., вторник, между 14:00 и 17:15 ч. в Античен комплекс „Сердика“, известен още като „Ларгото“ в София.

11 oТемата на форума тази година, която беше избрана от децата от Младежка мрежа „Мегафон“, е сексуалното здравно образование – какво представлява, как изглежда в България, какво е необходимо да се промени. Включете се в дискусията за смисъла, формите и нужните промени в тази така важна област, живо интересуваща младежите и децата.
Освен в избора на тема, децата имат дейно участие и в цялостната организация на форума. Те ще бъдат участници и модератори в панелите на събитието, ще бъдат водещи, ще представят себе си и своите дейности.
В края на събитието ще можете да разгледате "Пазар на идеи“ – изложение на организации с различни проекти, програми и практики, свързани с правата на децата, правото на мнение и сексуалното здравно образование, които ще представят своята работа ще включат децата в ангажиращи и продуктивни дейности. Част от изложението ще бъдат и четири интерактивни станции, които чрез различни сетива и похвати ще провокират участниците да разсъждават върху основните теми на форума.
12 oФорумът Voice it се организира всяка година с цел да се популяризира и демонстрира на практика правото на мнение на децата. Ето защо дизайнът на събитието се създава заедно с "Мегафон", децата формулират темата на всяко отделно издание на събитието и имат дейни роли в различните му части. Резултатите от обсъжданията се изпращат до отговорните за съответните теми и проблеми институции на централната власт.
Voice it създава пространство за среща между ключови засегнати страни по проблемите на децата и техните права: около сто деца в юношеска възраст с интерес към темите и форматите на събитието, специалисти от различни организации, работещи за и с деца, и държавни институции. Събитието се стреми да въвлече тези групи в продуктивен диалог за бъдещето на политиките, дейностите и практиките, насочени към децата и техните права.Всички тези дейности се припокриват с целите и на нашата организация. А смисълът е  на дело да даваме пример и модел на поведение на утрешните строители на града ни и държавата. Младите лидери обучавайки се чрез своите дейности стават истински участници в непримиримото гражданско общество, борейки се със стереотипите и закостенялото мислене, прокарвайки нови иновативни идеи и борейки се с фалшивите дейности и новини.

http://nmd.bg/%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%BA%D0%B8-%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BC-voice-it-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D1%81-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0/?utm_source=newsletter_201847bg&utm_medium=email&utm_campaign=NewsletterBG

Посещения: 1144