Нова младежка инициатива

Нова младежка инициатива

Категория: Събития Публикувана на Понеделник, 22 Октомври 2018 Написана от Публицист

1 cheteneОбучителната дейност на Младежкия парламент продължава, но този път е насочена към малчуганите.

„Как да насърча четенето при подрастващите деца?” Какво всъщност значи четенето за тях? Имат ли децата още интерес към него или с новите технологии го загубихa?

Смятаме, че все още има много деца, които са силно мотивирани да четат и да живеят с книгите. Технологиите не могат да изместят книгата в живота им. Ние младежите от Горнооряховски младежки парламент, под въздействие на добрите си подбуди и желание да сме в полза на обществото посетихме две от групите на детска градина “Здравец”.  Отбихме се във втора и трета група на детската градина, за да поговорим с децата, да им прочетем приказка и да поиграем с тях. Избрахме две от нашите любими приказки, които помним от нашето детство. Това бяха именно приказките “Червената шапчица” и “Снежанка и седемте джуджета”.

2za chetenetoНие вярваме, че с тези приказки ще успеем да покажем на децата един нов и приказен свят, в който доброто винаги побеждава и че пред каквито и трудности да се изправят в бъдеще децата няма да се откажат докато не осъществят мечтите си. След това в едната от групите децата оцветяваха герои от приказката, а в другата по-голяма възрастова група се раздвижиха с играта “музикален стол”. Прекараното време в детската градина беше ползотворно както за малчуганите, така и за нас. Успяхме да  си припомним времето, когато и ние сме били в детска градина и сме слушали приказки от нашите любими учителки. Смятаме, че за да се възпита едно дете с любов към книгата трябва да му бъде даван добър пример от родители и учители и искрено вярваме, че при децата, които посетихме това е така и те ще израснат не като продължение на мобилният си телефон, а като едни млади, четящи и будни деца. За да се случи това смятаме, че преподаването чрез игра или дори викторина би било много ефикасно и че така децата ще успеят да останат с трайни знания.

Посещения: 1673