И втората площадка за кучета е вече готова!

И втората площадка за кучета е вече готова!

Категория: Събития Публикувана на Сряда, 10 Октомври 2018 Написана от Публицист

10-10-

Поредната площадка за разходка на домашни кучета e вече факт направена с доброволния труд на момичетата и момчета от Горнооряховсик младежки парламент.

Според  чл. 150 от Закона за ветеринарно-медицинската дейност „всеки, който отглежда животно домашен любимец или се грижи за такъв, е длъжен да му осигурява необходимото пространство и движение“. До тук всичко е прекрасно, самата наредба и законът звучат обнадеждаващо. Но действителността показва съвсем друго.Важно е  тези които ще я ползват да я стопанисват и да се грижат за нея! Ние с много доброволен труд направихме определеното от Общината място за Вас собственици на кучета "площадка за разходка на домашни любимци". Работихме самоотвержено за да покажем, че трябва да работим всички от гражданското общество за нашето общо бъдеще.

Отглеждането на домашни любимци и по-специално кучета не е лесна задача. Разходката е много важен елемент от нея. Често разходките ни са изпълнени с премеждия. Случва се да влизаме в нелепи словесни битки между родителите на деца и стопани на животни. Това е напълно безсмислена конкуренция, която се решава, като просто между децата и свободно пуснатите животни се слага преграда.  Липсата на места за разходка и игра на домашните любимци наистина е проблем ежедневието ни. Не приемаме оправданията за липса на средства в Общината, особено когато се касае до изграждане на публични места за разходка на домашни любимци в полза на жителите. Тук не става въпрос само за дискриминация, а и за правилно отношение на държавата към хората, които отглеждат животни в имотите си на територията й. При правилно управление и реална грижа за хората с домашни любимци, вярваме, че може да се намери решение за всеки въпрос, особено когато той не е в частен план. Нека се възползваме от примера, който ни показват държавите с по-добър статус на живот. 

Ние призоваваме да се пази това, което е изградено с много доброволен труд в полза за обществото!!!

Посещения: 1567