Кампанията "СПРИ! Давам път на пешеходец"

Кампанията "СПРИ! Давам път на пешеходец"

Категория: Събития Публикувана на Понеделник, 28 Май 2018 Написана от Публицист

FB IMG 1527528349737Кампанията "СПРИ! Давам път на пешеходец" е вече с традиции в Горна Оряховица. Благодарение спонсорството на Общината имаме отпечатани нови 1000 стикери по темата. Въпреки полаганите усилия проблемите по училищата се увеличават, безразсъдните водачи също се увеличават. Ние от Горнооряховски младежки парламент дебатирайки по проблема стигнахме до извода, че трябва постоянно да се напомня на участниците в движението за лошите последици от необмисленото поведение по градските улици. В тази връзка решихме да направим поредната кампания за раздаването на стикери този път на първи юни -  Деня на детето, като по този начин припомним на хората колко важно нещо е безопасността и сигурността на пътя. Колко внимателни трябва да сме особено към децата.

stiker SPRI Eurodesk 2016Имайки в предвид важността на тази дейност сме синхронизирали дейността и с други градове на България – Димитровград, Левски, Силистра, Варна на които, вече изпратихме от нашите стикери. Доброволци от младежките организации на тези градове по същото време /1.06.2018 г. от 17,30 часа / ще раздават стикери на шофьорите за да ги залепят на колите си, като знак за внимание на участниците в уличното движение.

Кампанията „Спри! Давам път на пешеходец“ за първи път се проведе във Варна на 15 септември 2015 година като  бяха раздадени 9000 стикера. Целта на кампанията е да се повиши ангажираността на всички шофьори и да се припомни на участниците в движението да бъдат взаимно толерантни на пътя. Всеки, който се чувства съпричастен към акцията залепя стикера в задната част на автомобила си. Кампанията "Спри! Давам път на пешеходец!" се организира в памет на загиналите на пешеходни пътеки Лора от Варна и Ники от Русе. Вярваме, че с общи усилия ще осъществим една толкова благородна кампания в името на сигурността на пътя.          

Вярваме, че с общи усилия ще осъществим една толкова благородна кампания в името на сигурността на пътя.

Посещения: 1771