Парк за кучета

Парк за кучета

Категория: Събития Публикувана на Четвъртък, 03 Май 2018 Написана от Публицист

1-snimkarНа 5 май (събота) официално започва изграждането на съоръжения за кучета в парцела, който е предвиден да се превърне в новият парк за кучета (до спортните площадки на алеята до Lidl). Инициативата се организира от Горнооряховски младежки парламент съвместно с община Горна Оряховица.

Подготовката на мястото започна още вчера. Преди да започне същинската работа по проекта, хората започнаха да водят своите домашни любимци там.

1-05-05-Целта на дейността е да се осигури специално заградено място за кучетата, където те да могат да бъдат пускани без каишка, и да се избегне разхождането им на детските площадки. Съоръженията, които ще се изградят ще бъдат в полза за обучението на любимците. За самите тях удоволствието ще бъде по-голямо. Стопаните им ще имат възможност както да играят с тях, така и да отпочинат на скамейките, оставяйки го на свобода без никакво притеснение. В парка има поставени и кошчета за отпадъчите.

Предвидено е паркът да бъде готов в срок до 14 май. Очакват се още подобни проекти. Всеки, който иска да помогне на младежите е добре дошъл в събота сутринта от 9 часа

Очакваме съвестно използване на парка  след неговото отваряне за да се пердотвратят замърсяванията и безотговорното ползване на съораженията.

Посещения: 2447