ОБУЧЕНИЕ НА УЧЕНИЧЕСКИЯ СЪВЕТ НА ОУ ”ИВАН ВАЗОВ”

ОБУЧЕНИЕ НА УЧЕНИЧЕСКИЯ СЪВЕТ НА ОУ ”ИВАН ВАЗОВ”

Категория: Събития Публикувана на Вторник, 13 Март 2018 Написана от Публицист

1-pimgpsh fullsize distrВ изпълнение на дългосрочната си програма днес, на 13 март, Горнооряховският младежки парламент проведе обучение на ученици от ученическия съвет на ОУ „Иван Вазов”. Основни теми на обучението бяха структурата на ученическите съвети в училищата, ученическото самоуправление и организирането на инициативи от самите ученици.

Отчитайки значимостта на младежката активност, младежкият парламент кани представителите на всички ученически съвети да се включат в обученията, като по този начин екипно се намерят адекватни решения на младежките проблеми.

Обучението протече в три етапа. След първия, в който водещите срещата се запознаха с плана на работа на учениците, играейки игри и споделяйки опит.., те останаха приятно изненадани от активността и точността на работа на ученическия съвет. Учениците задаваха въпроси, споделяйки често срещани проблеми в ежедневието си, и търсеха отговори - подходи, с които да ги решат. Те бяха искрени и имаха възможност да упражнят умението си да изказват мнение. Огромно впечатление направи желанието им за работа и заинтересоваността им в насоки, които дори и възрастните не забелязват.

Втората част представляваше малко по-различен тип игра, от досега познатото на младежите, – „световно кафене”. Всички се разделиха в три групи, чиито задачи бяха да работят върху поставени дейности, като създадат своя план на работа, и накрая запознаят останалите групи със своите идеи. А именно дейностите бяха: организиране празника на училището, организиране на спортен полуден и структура и създаване план на работа на ученическия съвет в училище.

През последния етап от обучението всички обсъдиха свършената работа от срещата, а учениците останаха изключително ентусиазирани и пожелаха да продължат работата с Младежката организацията, проявявайки желание да се включат в техни инициативи занапред.

Очакваме Ви!

Посещения: 1915