Единадесета национална младежка среща в Горна Оряховица

Единадесета национална младежка среща в Горна Оряховица

Категория: Събития Публикувана на Вторник, 27 Февруари 2018 Написана от Публицист

Дигиталните технологии и младите хора

30.03 - 31.03 – 01.04.2018 г.

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

ПРОГРАМА

 

Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, съвместно с Община Горна Оряховица организира Единадесета национална младежка среща под патронажа на евродепутата Ева Майдел. В три дни участниците ще имат възможност да споделят и получат опит не само от домакините, но и от поканените представители на наши водещи партньори:

ü  Европейски информационен офис на евродепутат Ева Майдел във Велико Търново; Център за безопасен интернет;Фондация „СМАРТ”; „Образование България 2030” - неформално обединение от активни организации и личности, които чрез своята дейност допринасят за качествена промяна в Българското образование; „Клуб на програмистите във Велико Търново”; Проект „Future”;София Филм Фест;  TurnovoRUNs.

Националната младежка среща в Горна Оряховицае поредна стъпка за продължаване на започнатия диалог между младежта, местната и централната власт за ролята и мястото на младото поколение в градежа на просперираща България, в рамките на обединена Европа. Ключов фактор в този процес са именно младите хора, които са отворени към света, имат критичномислене, креативни умения и са носители на нов мироглед.

Основната тема по време на форума ще бъде използването на дигитални технологии от младите хора. Участниците ще обсъдят конкретни действия за развитие и активиране на младежкия граждански сектор, свързани с предоставените от ЕС възможности. Ще могат да изразят идеите си към кои приоритетни области трябва да бъде насочена работата им и какви да са ефективните действия.

Заедно с националният координатор на евродепутата Ева Майдел - Ирена Бойновска ще обсъдим позитивните страни на европейските стратегии и мерки за развитие. Студентката по „политология”Елена Стаменова, представител на „Център за безопасен интернет”, която се занимава с предприемачество и PR, ще представи "Мотивация, визуализация и как да постигаме мечтите си." Александра Мирчева, координатор на сдружение „Образование България 2030”,които имат обща и дългосрочна визия за качествено образование в България до 2030 г., ще представи „Уменията на 21-ви век”. Ивайло Драганов, уеб дизайнер, програмист и създател на фестивала „Настолен град” във Велико Търново ще покаже как онлайн и офлайн уменията водят до еднакво добри резултати. Невен Боянов и Любомир Филипов от „Клуб на програмистите във Велико Търново”ще ни вдъхновяват, показвайки на практика до къде са стигнали в развитието си Съвременните технологии в България. Студентът Християн Дамянов, с помощта на презентационния си проект „Future”, ще ни помогне да си представим бъдещето и „Как с помощта на видео стрийминга може да създадем своя независимата онлайн медия?,”било то за рисуване, готвене, упражнения, играене на игри или друго. Георги Манолов от„София Филм Фест”ще разкаже за новите технологии в киното, а Калин Василев, доктор по генно инженерство от Кеймбриджще разчупи стереотипа на лекциите и ще ни зареди с нови умения, които да са ни от полза в работата ни.Александър Куманов, доайен на младежките срещи в Горна Оряховица и Милена Захариева от „Фондация СМАРТ”ще направят обобщение и ще споделят възможностите на дигиталните технологии като приложение в НПО сектора.

Важна част, през трите дни на форума, ще бъдат и мобилните устройства, които всеки от нас познава. Те ще бъдат включени в различни интерактивни задачи за участниците, чрез които на практика ще покажем как скоро дигиталните технологии могат да участват в ежедневието ни.

Тази година ще дадем възможност на всички организации, които желаят да се представят дейността си пред останалите, да го направят не чрез презентации, а в общи за целта ателиета по време на срещата. Не на последно място, ще създадем работна среда за осъзнаване на потенциала на работата на НПО-та в мрежа и важността на свободното споделяне на опит, информация и ресурси като средство за индивидуална и организационна ефективност помежду им, водеща до тяхното развитие.

Разходите за транспорт и нощувки се покриват от съответните общини или организации. Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” има ангажимент за тържествената вечеря на 31.03.2018 г. и за запазването на места в хотел на преференциални цени - 23 лв. на нощувка.

 За да участвате, моля изпратете вашата заявка (може да изтеглите тук) с информация за участниците в срещата до 10.03.2018 г. на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Посещения: 2161