Раздаваме стикери „СПРИ! Давам път на пешеходец" отново през ноември

Раздаваме стикери „СПРИ! Давам път на пешеходец" отново през ноември

Категория: Събития Публикувана на Сряда, 25 Октомври 2017 Написана от Публицист

spri-trСледващата ни доброволческа акцията „Спри! Давам път на пешеходец!” в Горна Оряховица ще бъде на 16 ноември – Международния ден на толерантността.

От Градския ученически парламент на  Велико Търново с радост приеха поканата ни да раздават за първи път стикери и в техния град. Ще очакваме тяхната акция скоро.

В кампанията тази година ще се включат и представителите на ученически съвет на Средно училище "Димитър Благоев" - гр. Свищов, с които сме в близки партньорски отношения.

Идеята за стикерите се ражда преди пет години от родителите на Лора и Ники – деца загинали в пътнотранспортни произшествия на пешеходни пътеки във Варна и Русе с активното съдействие на Юлиан Емануилов -Инициатор на акцията „СПРИ! Давам път на пешеходец”.

За да продължим кампанията, ние търсим спонсори, за финансирането на поне още 1000 стикера, които безвъзмездно да подаряваме на шофьорите и в бъдеще.

За първи път, на десет места в Горна Оряховица, раздадохме 250 стикера на 21 ноември 2016 на участниците в движението по пътищата и разпространихме важното посланието на кампанията, целящо да повиши ангажираността на шофьорите на пешеходните пътеки и да им припомни да бъдат взаимно толерантни на пътя.  

На 5 декември 2016, по случай Международния ден на доброволеца, раздадохме още 500 стикера, като тези масови акции накараха все повече познати и непознати да ни търсят за още и още стикери за да предпазят себе си, хората в колата зад тях и пешеходците.

На 2 Юни 2017 за трети пътподарихме още 250 стикера. Тогава реално започнахме да забелязваме голям брой коли в града със залепеният жълт стикер.

Ако има желаещи да се присъединят към нашата акция, моля обадете  ни се !

Можете да ни намерите всеки вторник от 17,00 часа  в сградата на ДЗИ, ет.3

Посещения: 2117