Отново за безопасност по пътищата

Отново за безопасност по пътищата

Категория: Събития Публикувана на Петък, 02 Юни 2017 Написана от Публицист

1 stikeri maiЗа трети пореден път младежите от Горнооряховски младежки парламент проведоха  кампанията -,, Спри! Давам път на пешеходец! "

Младежите раздаваха стикери в детските градини и паркингите, на таксиметровите шофьори, които проявиха голям интерес и на всеки който би желал да бъде съпричастен с кампанията.

„За нас е голямо удоволствие да се включим и да бъдем част от тази кампания! Надяваме се, че със стикерите ще накараме шофьорите на автомобилите да бъдат по внимателни и колкото се може повече да се намалят пътните произшествия.“ Споделя  Теди - координатор на кампанията.

Инициативата „Спри! Давам път на пешеходец!” стартира преди пет години във Варна. Целта е да се повиши ангажираността на всички шофьори и да се припомни на участниците в движението да бъдат взаимно толерантни на пътя.  А третото  издание на тази дейност е избрано в началото на лятото за да накара повече хора да се включат в тази кампания за толерантно шофиране и да станат доброволци за предпазване от нежелани ситуации особено през лятото по пътищата на града. Кампанията се организира в памет на загиналите на пешеходни пътеки деца – Лора от Варна и Ники от Русе.  В рамките на Европейския съюз загубите от пътнотранспортни произшествия за 2015 г. възлизат на над 100 млрд. евро

За продължаване на кампанията младежите търсят спонсори за да могат да отпечатат нови стикери, които раздават на шофьорите безплатно.

Посещения: 1776