„Да спортуваме с мама и тати сред природата“,

„Да спортуваме с мама и тати сред природата“,

Категория: Събития Публикувана на Петък, 21 Октомври 2016 Написана от Публицист

11DSC 0261Във връзка с Европейската седмица на движението-Time to move, която се провежда във всички европейски градове през октомври, Сдружение „Горнооряховски младежки парламент“, подпомагани от Сдружение „Младежка толерантност“, СИП-България и ученици и родители от 2 „В“ клас на СУ „Вичо Грънчаров“, гр.Горна Оряховица, организираха и проведоха спортни игри „Игри в играта“-намери съкровището, която се осъществи по асфалтирания път към хижа „Божур“ . В много положителни емоции и прекрасно настроение преминаха незабелязано 5тях километра до поляната на х.Божур. деца и родители заедно се съревноваваха помежду си за да спечелят поредната награда в една от 10 те игри по маршрута.Скачаха, бягаха, надуваха балони и още много спортни дейности осъществиха заедно семействата. На поляната ги чакаха още изненади търсейки съкровищата, ходиха по въже над земята и преодолявайки различни препятствия.

postcard WEB AND PRINT AT HOME VERSIONПровеждането на спортните дейности „Да спортуваме с мама и тати сред природата“, се оказа добър вариант за прекарване на един съвместен ден на родители с деца, на взаимно опознаване и опознаване на природата.В непринудени разговори родители, деца и младежи научаваха повече за програмата ЕВРОДЕСК и европейската кампания, за възможностите от различни инициативи свързани с опазване на околната среда, спорта, здравословния начин на живот и различните опасности при  ползването на интернет от подрастващите.

След направената блиц анкета се установи желанието за повече такива мероприятия даващи възможност на семействата да бъдат повече време с децата си.

Посещения: 3451