Новите цели за развитие до 2030 г.

Новите цели за развитие до 2030 г.

Категория: Събития Публикувана на Сряда, 11 Май 2016 Написана от Публицист

1 7302344643855330993 nПрез изминалата година Сдружение „Младежка толерантност” съвместно с Фондация СМАРТ, в рамките на Регионална кампания Youth voice на UNFPA – фонда на ООН за население и проект ACT!2015 наUNAIDS – програмата на ООН за ХИВ/СПИН, работи активно за запознаването на обществото с  новите цели за развитие до 2030 г., приети от ООН, както и необходимостта от реален национален отговор и изпълнение на целите, изпрати четирима представители на горнооряховски младежки парламент за участие в специализиран тренинг. Това е вариант не само да продължим активните си дейности в тази сфера, но и да успеем да изградим нови сътрудничества с цел да достигнем до възможно най – голям брой заинтересовани експерти и млади хора.

В тази връзка Вики, Теодора, Йоанна, водени от Мерина пристигнаха днес в Боровец и ще се обучават до 14.05.2016 г. Преминавайки обучението те ще получат знания за дейностите ни по повишаване на информираността относно Целите за устойчиво развитие и приоритетите за постигането им на местно, национално и регионално ниво.

Връщайки се в Горна Оряховица те ще изиграят изключително ценна роля за разпространяването на новини и бюлетини, свързани с целите за развитие до 2030г. и тяхното изпълнение на национално равнище.

Останалите дейности са предимно свързани с получаването и предаването на информация за и към младежите. Инициативата включва, на по-късен етап представянето и изработването (както и адаптирането към съответните страни) на платформа за младежко участие и проследяването на младежката активност в различните страни.

 

Посещения: 2069