Смисълът от младежкото участие за развитието на нашият град

Смисълът от младежкото участие за развитието на нашият град

Категория: Събития Публикувана на Сряда, 13 Април 2016 Написана от Публицист

12 Стара Загора nПо време на XVI-та Национална сесия на детските и младежки парламенти и съвети в България, която се проведе от 8 до 10 април 2016 г. в Стара Загора, представилите на Горнооряховски младежки парламент, Георги Ангелов и Божидар Луканов, се запознаха с капацитета на младежи от цялата страна и техните креативни идеи. Те ни показаха, че желанието да сътвориш нещо добро за своят град е от голямо значение, а още по-важно е да споделяш това желание с другите и да се учиш от тях.

По време на лекциите първият ден, двамата ни представители, имаха възможност да научат по неформален път важни уроци за кариерното ориентиране и развитие и дали изборът на бъдещата професия трябва да е под въздействието на родителите или това не е задължително. На следващият ден, чрез дискусии и игри, организаторите представиха бивши членове на Мос Стара Загора, вече успели и реализирали себе си по желаният от тях начин. Денят продължи с разходка до мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора", Регионален исторически музей - Стара Загора и градския зоопарк.

12-9 n

Преди всички да се върнат по родните си градове, където да споделят позитивната енергия от цялата пролетна сесия, бяха обсъдени и бъдещите домакини за сесията през 2017 година. Поставени бяха кандидатурите на градовете Плевен и Елена, но окончателното решение ще се вземе през месец Май.

Посещения: 1490