Ние поемаме щафетата в Кампанията #облечисебе

Ние поемаме щафетата в Кампанията #облечисебе

Категория: Събития Публикувана на Четвъртък, 17 Март 2016 Написана от Публицист

da oblecehm-MVR195Кампанията срещу сексуализирано поведение на деца и тийнейджъри в интернет #облечисебе беше представена на Деветата национална младежка среща, организирана от Горнооряховския младежки парламент, която се проведе между 11 и 13 март. http://www.safenet.bg/bg/novini/257-oblechisebe-mladejka-konferencia

 

oblechi-nПо време на конференцията, Д-р Луиза Шахбазян и Кристиан Брайков  от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ представиха основните опасности в интернет и начините за тяхната превенция, а Анна-Мария Клянева от 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ и Елена Стаменова от НПМГ „Академик Любомир Чакалов“ представиха самата кампания. Двете момичета споделиха, че идеята за хаштага #облечисебе са разработили заедно с техни връстници от общо 6 училища в София. След представянето на тази дейност, тийнейджърите от Горнооряховски младежки парламент, подпомаган от сдружение ”Младежка толерантност” - Горнa Оряховица, взеха решение да се включат в кампанията и да започнат разпространяването й в Горнооряховска община.

1-kampaniaЗа да разпространим кампанията, членовете на Горнооряховския младежки парламент си съставихме програма, в която първа стъпка е разлепването на плакати, предоставени от организаторите на кампанията, във всички училища в общината. За да се включат в кампанията, нашите връстници трябва да си направят навлечено селфи и да го качат с хаштага #облечисебе в социалните мрежи, за да подкрепят посланието, че не само събличането носи лайкове. Следващата стъпка, която ще предприемем, ще бъде разяснителната кампания, при която ще бъдат раздавани флаери, а най-накрая и ще проследим в интернет колко от нашите връстници са се включили в кампанията. Ние смятаме, че трябва да се направи всичко възможно за предпазване от вредите в интернет, да се работи за разпознаване на онлайн тормоза и да се покаже, че младият човек може да бъде харесван и без да се разсъблича.

Повече информация може да видите на сайта на Националния център за безопасен интернет:

http://www.safenet.bg/bg/

Посещения: 1573