Зелената благотворителна кампания продължава

Зелената благотворителна кампания продължава

Категория: Събития Публикувана на Събота, 12 Декември 2015 Написана от Публицист

14-15-ton-806x555

Къде отидоха до сега капачките: http://ideainaction.net/tag/dom-za-detsa/

С благодарност към Александър Куманов, който успя да събере 1/3 от наличните капачки в нашия офис и да ги закара в София за да бъдат прибавени към останалото количество за поредния тон с благотворителна дейност.

http://www.g-oryahovica.org/2011-11-27-00-09-48/2011-11-27-00-10-45/4562--50-----------.html

Капачки и от Петя Кушева; Мехмед Исмаилов; Десислава и Християна Топалови.

ЦДГ “ПЪРВИ ЮНИ”, гр. ГОРНА ОРЯХВИЦА, ДЕЦАТА И ГОСПОЖИТЕ ОТ ПГ 5-ГОДИШНИ ГРУПА “МИКИ МАУС”, СЪБРАХА ОСЕМ ПЛАСТМАСОВИ ТУБИ С КАПАЧКИ. Това е една благородна постъпка в подкрепа на добрата кауза запазвайки природата, чрез рециклиране на суровини да помагаме на нуждаещите се.

МОЛИМ АКО НЯКОЙ ПЪТУВА КЪМ СОФИЯ И Е С ПРАЗЕН БАГАЖНИК ДА НИ СЪДЕСЙТВА ЗА ПРЕВОЗВАНЕ НА КАПАЧКИТЕ! БЛАГОДАРИМ!

.Picture 017

Picture 016

Започва най-празничният месец в годината, когато започваме да мислим за сладкиши, украса и подаръци. Месец декември е известен с това, че е разкъсван от противоречиви чувства – на невероятна радост, че ще бъдем заедно със семействата си на Рождество, но и чувство на самота – за тези, които си нямат семейства.Имаме новина – двойна радост! Щастливи сме да обявим, че имаме вече събран не един, а цели два нови тонове в зелената благотвортелна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ. С което събраните капачки от началото на кампанията стават 15 тона.

Цяла България събира пластма-сови капачки и това дава видими резултати.  Резултати, които могат да се пипнат и използват от деца и младежи в неварвностойно положение. И то точно в този месец, когато можем да покажем нашето отношение към тях -  подробности може да прочетете тук

111IMG 2159-216x162Ние от своя страна изказваме благодарност на ЕТ"Феникс"-Елена Русева от Полски Тръмбеж, които донесоха в наишя пунк 20 кг капачки. Благодарим и на учениците от 1 в клас с класен ръководител г-жа Велчева на СОУ"Вичо Грънчаров", които пордължават своята  дейност и предадоха още 2 туби с капачки.

 

Огромно количество пластмасови капачки предадоха и децата от ЦДГ“Здравец“ в Горна Оряховица

 11-Zdravec oСлед като цяла година като работливи пчелички събираха пластмасови капачки, децата от ЦДГ“Здравец“ с помощта на учители и родители се включиха в зелената благотворителна кампания „Капачки в действие“ на фондация „Идея в действие“. Заедно с младежкия парламент и Сдружение „Младежка толерантност“, малчуганите допринесоха за събирането на 16-я тон капачки.След като той бъде предаден, ще бъде закупен поредния електроуред за детски социален дом в България.

11-Zdravec2 o„Децата възприеха идеята с много ентусиазъм. Надпреварата между малчуганите беше голяма – коя група ще събере най- много капачки. Едновременно с веселието и игрите възпитавахме децата да помагат на техни връстници в неравностойно положение, а също така и за опазването на околната среда, в разделно събиране на отпадъците и като един иновативен начин за благотворителност от привидно ненужни неща – пластмасови капачки. Допринесохме за кампанията с около 30 десетлитрови туби пълни с капачки“, сподели г-жа Маргарита Атанасова  - директор на ЦДГ“Здравец“

 11-Zdravec3

Зелената благотворителна кампания продължава. Организирана и управлявана изцяло на доброволен принцип – от координацията до логистиката и транспорта, кампанията всеки ден печели нови привърженици – все хора с големи сърца и желание да бъдат част от нещо важно и добро за себе си, за природата и за децата в България.  Благодарим на всички, които ни подкрепят, защото заедно правим обществото ни по-добро!

Посещения: 1915