Участие на Горнооряховските младежи в младежки форум VOICE IT организиран от Национална мрежа за децата

Участие на Горнооряховските младежи в младежки форум VOICE IT организиран от Национална мрежа за децата

Категория: Събития Публикувана на Петък, 20 Ноември 2015 Написана от Публицист

voice-it6- тима представители на  Ивайло Драганов, Ивелина Борисова и Мариела Маркова,Йордан Яков, Кристина Евтимова, Йоанна Йовева от Горна Оряховица участват в тържествата в НДК. На 20 ноември се навършват 26 години от подписването на Конвенцията на ООН за правата на детето. По този повод Национална мрежа за децатаорганизира младежкия форум VOICE IT: Мнение от значение, на който са поканени младежи от цяла България. Младежите от младежкия парламент, подкрепяни от сдружение”Младежка толерантност” направиха клип „Етикетите и тяхното предназначение”, които с още 6 клипа ще бъде представен на форума.Специалната техническа обработка е на Георги Ангелов.

20-11-sofiaСред основните двигатели на събитието са членовете намладежка мрежа „Мегафон“.

„Ние от Национална мрежа за децата вярваме, че младите хора имат право на мнение и участие по темите, които засягат техния живот. Насърчаването на детето да прави избор го учи на независимост, а упражняването на мнение е процес, в който то се учи да формира и да изказва мисли.” Това е и целта на дейностите , които извършва младежкия парламент . Ако младия човек участва във вземането на решения по въпроси за своя живот, то ще знае как да прави това много по-добре, когато порасне. Включително и защото ще знае, че вземането на решения е последвано от ангажимент и отговорност за изпълнението им. http://nmd.bg/blizo-200-mladezhi-ot-tsyala-balgariya-se-vklyutchiha-v-mladezhkiya-forum-voice-it-mnenie-ot-znatchenie/

Във форума VOICE IT: Мнение от значение, където ще имате възможност да чуете четири вълнуващи представяния на конкретни инициативи и осъществени идеи от деца, млади хора и подкрепящи възрастни. Следобедът ще бъде разделен на различни панели, щандове и работилници, където всеки ще открие и ще участва в това, което му е най-интересно. Театър Цвете ще представи две сцени с участието на младежи и на публиката във формата Форум театър.

Събитието се организира в рамките на проект “Мегафон: Детско и младежко участие за по-добро гражданство”, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България поФинансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. 

Програма на събитието

Посещения: 892