С отговорност за бъдещето

С отговорност за бъдещето

Категория: Събития Публикувана на Събота, 15 Март 2014 Написана от Публицист

Pochistvane VTВ акцията за почистване на Велико Търново от отпадъци, организирана от Ротаракт, редом с няколко младежки неправителствени организации са включи и Горнооряховски младежки парламент.  Инициативата е в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 г., както и по повод предстоящият празник на старопрестолния град. Идеята хрумва на младите ротарианци от клуб Ротаракт, които канят  членовете на всички неправителствени младежки организации в областта.

Подкрепихме своите колеги защото сме убедени, че някой трябва да даде пример за екипна работа в името на общото ни бъдеще. Нека спрем да се оплакваме, и всеки бъде отговорен и добродетелен.

В събота се събрахме в 10.00 часа в парка до църквата „Възкресение Христово” в района на Качица. Ние почистихме района около църквата, който бе много замърсен от строителни отпадъци, остатъци от закуски, чашки от кафе, пластмасови бутилки и др. Имайки  предвид, че това е част от парка, намиращ се до църквата " Възкресение Христово" и в непосредствена близост до детската площадка там -  видяното ни шокира.

2 pochistvaneИ тук е мястото да отправим призив към гражданското общество: ” Не замърсявайте!" Нека всеки се погрижи за мястото, в което живее така , че да не се налага да се почиства. Бъдете отговорни и пазете природата и градовете .

Посещения: 1562