Ивелина Борисова бе нашият представител в програмата „Мениджър за един ден”

Ивелина Борисова бе нашият представител в програмата „Мениджър за един ден”

Категория: Събития Публикувана на Петък, 14 Март 2014 Написана от Публицист

Ivka v SofijaМинистерството на отбраната се включи на 12 март, в Националната инициатива на фондация „Джуниър Ачийвмънт България” „Мениджър за един ден”, която се провежда в цялата страна за тринадесета поредна година. 8 ученици от София и страната гостуваха в Министерството на отбраната.

 

В сградата на Министерството на отбраната министър Ангел Найденов запозна учениците със структурата на Въоръжените сили. В проведения разговор той акцентира върху въведената в края на 2013 г. военна подготовка за 9 и 10 клас и подчерта, че 6 години след отмяната на наборната военна служба подобно обучение вече е факт. На срещата бяха дискутирани и въпроси, свързани с начина и местата за провеждане на тази подготовка. С помощта на експерти от Централното военно окръжие, всички мнения и предложения бяха обобщени в докладна записка до министъра на отбраната.

В Министерството на отбраната учениците се запознаха с историята на сградата на ведомството и разгледаха експозицията от униформи в централното фоайе. По време на срещата постоянният секретар на отбраната д-р Добромир Тотев информира учениците за структурата и задачите на министерството, както и за механизма за вземане на решения.

По-късно същия ден учениците посетиха Националния военноисторически музей, където разгледаха богатата му колекция и посетиха новооткрития Детски музей. Те се запознаха със славните моменти от българската военна история.

В края на срещата всички младежи получиха от министъра на отбраната Ангел Найденов сувенирни компаси с пожелание те да им показват вярната посока в живота.

Посещения: 1707