Събития

II Лятна академия за личностно развитие- Нарисувай твоето утре!

Категория: Събития
Публикувана на Петък, 14 Юни 2024
Написана от Публицист

448487434 851285607026963 8788590318752679093 nЗа втора поредна година,

ние от Горнооряховски младежки парламент, организираме лятна академия, която има за цел да развие лидерските умения в участниците и да им даде примери и начини за разрешаване на проблеми, в личностен и професионален план.

Теми, които ще засегнем:

1. Развитие на творческо мислене или как да не попадаме в рамката.

2. Критичен анализ.

3. Работа в екип - един лидер е добър тогава, когато е част от своя екип.

4. Разрешаване на проблеми, конфликтите - как винаги да сме от печелившата страна.

5. Презентационни умения или как да говорим пред хора без да изпитваме дискомфорт от това.

Ако на теб са ти интересни тези теми и искаш да разбереш малко повече за тях, не пропускай шанса да се запишеш, местата са ограничени!

Академията ще се проведе: 12-16 август 2024г гр. Горна Оряховица в офиса на ГМП

ОБУЧЕНИЕТО Е БЕЗПЛАТНО!

Запиши се на линка тук:

forms.office.com

  и или на телефон: 0889610747 - Михаела Трънкова  

 

Спортно ориентиране сред природата

Категория: Събития
Публикувана на Сряда, 22 Май 2024
Написана от Публицист

Да върнем в града един позабравен спорт, носещ много престижни места в миналото!

4plakat0858762951214 n**Ключът на Горна Оряховица Спортно ориентиране сред природата! Горнооряховски младежки парламент и отдел "Култура младежки дейности и спорт" Ви канят на незабравимо спортно събитие! Елате да се запознаете със спорта ориентиране – динамична и вълнуваща дисциплина, която съчетава физическа активност и интелектуални умения. Наслаждавайки се на природата в парка, тествайте уменията си в този вид спорт в активни часове на открито. Научете основите на ориентирането, подобрете уменията си за четене на карти и се изправете пред разнообразни предизвикателства на терен. Очакват Ви много изненади и награди за най-добрите участници! *Кога:* 7 юни, 10:00 часа *Къде:* Парк "Детски кът", Горна Оряховица Не пропускайте възможността да се включите в "Ключът на Горна Оряховица" и да бъдете част от едно вълнуващо събитие, което ще остави трайни спомени! Заявки за участие до 28.05.2024 г. на телефонен номер: 0883565011 #КлючътНаГорнаОряховица #СпортноОриентиране #МладежкиПарламентВъвеждане

Всичко започнало от глаголицата…

Категория: Събития
Публикувана на Вторник, 07 Май 2024
Написана от Публицист

217e977f-2f72-4d78-88df-19f266a7eb27Азбуката ни е написана като молитва за бъдещето на българите, разкриват младежите от младежкия парламент

В периода седми-осми май, младежите от Горнооряхвския младежки парламент посетиха детските градини - "Ален мак", "Бодра смяна", "Божур", "Елена Грънчарова" и "Първи юни", за да запознаят малките деца с първата ни писменост – Глаголицата. Чрез истории, забавни игри и задачи, които да привлекат вниманието на малчуганите те предизвикаха интереса им. Идеята на младежите е да се покажат магията на словото и българският език, и да насърчават родолюбието в най-младите. 0b6ae6bc-9c47-4eb7-9203-b31af92286e2Красотата на езика е една от най-големите ни гордости. Събитието премина в много радост и забава от страна на децата, които искрено се развълнуваха от историята на нашата писменост. Подготвените букви от глаголицата и игрите свързани с нея помогнаха за нейното запомняне. Картончета със самите букви за оцветяване и в полза на детското заведение оставиха младежите от парламента за бъдещо припомняне и дейности в детското заведение. Тези знания предизвикаха гордост в сърцата им и се превърнаха в още една причина да се гордеят със своята родина - България. Младежите благодарят на всички спомоществователи, които помогнаха за обезпечаването на събитията за да разкрият магията на българския език на най-малките.Благодарят и на Петя Керемедчиева- старши учител - група "Пчеличката Мая" и Мирена Бобева- учител- група "Калинка" , както и на всички учителки в детските градини, които активно съдействаха за да се осъществят дейностите.

За Земята

Категория: Събития
Публикувана на Понеделник, 22 Април 2024
Написана от Публицист

4за земята62 n2Днес отбелязваме Международния ден на Земята, което е един добър повод да научим децата си, а и самите нас, на нещо повече за земята и природата.

За първи път датата се чества като Ден на Земята през 1970 г. в САЩ и Канада, а от 1990 г. се превръща в международен празник. Всяка година повече от един милиард души по целия свят отбелязват събитието, а целта е да се обединим в защита на околната среда.

Денят на Земята ни напомня да бъдем по-грижовни към природата.

Нека дасе научим да рециклираме отпадъците си, да участваме в инициативи за почистване, да засаждаме цветя и дървета - да научим децата си да опазват Земята!

Може би те ще се справят по-добре от нас!

Подкрепа за пореден път на инициативата "Капачки за бъдеще"

Категория: Събития
Публикувана на Събота, 20 Април 2024
Написана от Публицист

BграмотаF890C1
Днес ние от горнооряховски младежки парламент подкрепихме инициативата Капачки за Бъдеще за пореден път!
Събраните капачки и кентчета извозихме с три коли на два курса. Надяваме се с това огромно количество да допринесем за подпомагане на здравеопазването като цяло и да дадем възможност на съвременната техника и апаратура да влезе в нашите болници.

капачки9e330e8С малки стъпки към едно по-добро бъдеще! Не бъди безразличен! Бъди отговорен! Опазването на екологията е наше задължение в името на бъдещите поколения!

Дейностите на младежкият парламент са свързани с придобиване на лидерски умения чрез социални, граждански и доброволчески дейности. Ако това е и Ваша кауза елате при нас!

Добри практики

Категория: Събития
Публикувана на Петък, 29 Март 2024
Написана от Публицист

Dobrich224В периода 26 - 29 март Горнооряховския младежки парламент посети гр. Добрич. С цел обмяна на опит и добри практики с различни участници от страната. Младежки център - Добрич и доброволците в него организираха „Предизвикателства на младежката работа“ обмен между доброволчески организации. Младите горнооряховчани почерпиха и споделиха идеи и опит с другите участници. През 4 дни прекарани в Добрич, нашите младежи овладяха много нови умения. Предизвикаха себе си и излязоха от комфортната си зона. Завързаха много нови приятелства и бъдещи партньорства. Главната тема на всички сесии беше да разберат повече за младежката работа. В един от дните дори нашите младежи работеха на терен, събираха на информация по въпроса „Какво правят младите хора в Добрич през свободното си време?" чрез наблюдение, анкети и интервюта.

"Подари усмивка 2024"

Категория: Събития
Публикувана на Петък, 01 Март 2024
Написана от Публицист

6ce764e7-176f-4e79-aad9-4c2916ef8938Бели небесни мечти, червени блестящи лъчи. Утринно слънце изгрява, ново начало ни дава. Честита Баба Марта! Пожелаваме Ви много здраве, усмихнати и щастливи дни! За да достигнат мартениците до гражданите и гостите на Горна Оряховица, в раздаването им за пореден път се включиха момчетата и момичетата от Горнооряховския младежки парламент! 

Днес, участвахме в инициативата "Подари усмивка", с която раздадохме мартенички и добро настроение! Бъдете здрави и щастливи! Нека дадем път на пролетта и новата надежда!

 

Welcome на нашите бъдещи супергерои!

Категория: Събития
Публикувана на Събота, 24 Февруари 2024
Написана от Публицист

426758556 771851134832249 8561459370213069376 nПредставители на Горнооряховски младежки парламент взеха участие, в заключителната конференция на проекта “SUPER HEROS”, която се проведе на 22 и 23 февруари, в град Видин . Младежите от нашата организация, обмениха опита си, както и успяха да набележат, важни за нашия град проблеми относно целите за устойчиво развитие. Договора, за сътрудничество с Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров"- Видин, който организацията подписа в края на миналата година, изгради стабилно партньорство, което даде резултат и в проекта. SUPERHEROES е програма, която има за цел да повиши знанията на младежите по екологични и социални въпроси. Проектът е насочен към учители, ученици от 12 до 16 години. Програмата SUPERHEROES е тук, за да предостави на младите уменията и знанията, от които се нуждаят, за да станат проактивни носители на промяната в свят, в който решаването на екологични и социални проблеми е от изключителна важност. Чрез тези уроци учениците ще придобият по-задълбочено разбиране на глобалните предизвикателства и ще развият увереност и креативност, за да допринесат за по-устойчиво бъдеще. Резултатите, от програма са вече на лице, изготвена е методика, която помага на учителите, да запознаят и запалят интересите на учениците с Целите за устойчиво развитие. Електронната книга, която ни служи като наръчник за прилагането на методологията, ни показва какви са целите за устойчиво развитие и на младежите от другите страни, участващи по проекта. “Местни SDG (цели за устойчиво развитие) предизвикателства под международен микроскоп” е двугодишен проект, финансиран от Еразъм+ - сътрудничество, включващо шест партньора в четири държави: Латвия, България, Испания и Холандия.

429345279 1156997178828552 706802328323240543 nПрисъединете се към нас в това образователно пътешествие, докато отключваме потенциала на нашите бъдещи супергерои! Welcome - SUPERHEROES (localsuperheroes.eu)

14 февруари

Категория: Събития
Публикувана на Сряда, 07 Февруари 2024
Написана от Публицист

КОНЦЕРТ "Винени нюанси и любовни симфонии"

14пла81 n   ♥????

Мъчиме въпрос единЗарезан ли е или Валентин?

Трифон е светия православенняма друг на него равен!

Вальо също е светияне от нашите, от ония.

Кой въведе нова модата обърка се съвсем народа?

Да се напием или да се любимпо туй ума си днеска губим.

Дилема актуална е еднаИзбери виното или любовта.

На младите виното сила давана старите, сърцата подмладява.

Няма човек под небетокомуто влюбено не е било сърцето.

Католици, протестанти, православнипред виното и любовта саравни.

Неочаквано дилемата решихвлюбих се и се напих!

М. Маринов

Подготовката за ежегодния ни концерт върви с бързи темпове. 

????????Участниците репетират усърдно, а екипът ни работи неуморно по всички малки и големи детайли на концерта. ???????? Влагаме труда си в името на любовта и прекрасното изживяване..❤????
Очакваме Ви на 14. февруари от 17:30 часа в Зала 1 на Община Горна Оряховица, за да празнуваме заедно!☺
#love#stValentin#concert

 

24Valentin nФевруари е месецът на любовта, виното и забавлението! ❤???? Екипът ни го очаква с много радост и настроение, заради винените нюанси и любовни симфонии, които подготвяме за Вас! ????????Заповядайте на ежегодния ни концерт на 14. февруари от 17:30 часа в Зала 1 на Община Горна Оряховица, за да отпразнуваме заедно празника! ????♥???? Очакват Ви песни, танци, усмивки и милувки! ???????? Поканете приятели и се забавлявайте с нас! ☺