Събития

Спортно ориентиране сред природата

Категория: Събития
Публикувана на Сряда, 22 Май 2024
Написана от Публицист

Да върнем в града един позабравен спорт, носещ много престижни места в миналото!

4plakat0858762951214 n**Ключът на Горна Оряховица Спортно ориентиране сред природата! Горнооряховски младежки парламент и отдел "Култура младежки дейности и спорт" Ви канят на незабравимо спортно събитие! Елате да се запознаете със спорта ориентиране – динамична и вълнуваща дисциплина, която съчетава физическа активност и интелектуални умения. Наслаждавайки се на природата в парка, тествайте уменията си в този вид спорт в активни часове на открито. Научете основите на ориентирането, подобрете уменията си за четене на карти и се изправете пред разнообразни предизвикателства на терен. Очакват Ви много изненади и награди за най-добрите участници! *Кога:* 7 юни, 10:00 часа *Къде:* Парк "Детски кът", Горна Оряховица Не пропускайте възможността да се включите в "Ключът на Горна Оряховица" и да бъдете част от едно вълнуващо събитие, което ще остави трайни спомени! Заявки за участие до 28.05.2024 г. на телефонен номер: 0883565011 #КлючътНаГорнаОряховица #СпортноОриентиране #МладежкиПарламентВъвеждане

Всичко започнало от глаголицата…

Категория: Събития
Публикувана на Вторник, 07 Май 2024
Написана от Публицист

217e977f-2f72-4d78-88df-19f266a7eb27Азбуката ни е написана като молитва за бъдещето на българите, разкриват младежите от младежкия парламент

В периода седми-осми май, младежите от Горнооряхвския младежки парламент посетиха детските градини - "Ален мак", "Бодра смяна", "Божур", "Елена Грънчарова" и "Първи юни", за да запознаят малките деца с първата ни писменост – Глаголицата. Чрез истории, забавни игри и задачи, които да привлекат вниманието на малчуганите те предизвикаха интереса им. Идеята на младежите е да се покажат магията на словото и българският език, и да насърчават родолюбието в най-младите. 0b6ae6bc-9c47-4eb7-9203-b31af92286e2Красотата на езика е една от най-големите ни гордости. Събитието премина в много радост и забава от страна на децата, които искрено се развълнуваха от историята на нашата писменост. Подготвените букви от глаголицата и игрите свързани с нея помогнаха за нейното запомняне. Картончета със самите букви за оцветяване и в полза на детското заведение оставиха младежите от парламента за бъдещо припомняне и дейности в детското заведение. Тези знания предизвикаха гордост в сърцата им и се превърнаха в още една причина да се гордеят със своята родина - България. Младежите благодарят на всички спомоществователи, които помогнаха за обезпечаването на събитията за да разкрият магията на българския език на най-малките.Благодарят и на Петя Керемедчиева- старши учител - група "Пчеличката Мая" и Мирена Бобева- учител- група "Калинка" , както и на всички учителки в детските градини, които активно съдействаха за да се осъществят дейностите.

За Земята

Категория: Събития
Публикувана на Понеделник, 22 Април 2024
Написана от Публицист

4за земята62 n2Днес отбелязваме Международния ден на Земята, което е един добър повод да научим децата си, а и самите нас, на нещо повече за земята и природата.

За първи път датата се чества като Ден на Земята през 1970 г. в САЩ и Канада, а от 1990 г. се превръща в международен празник. Всяка година повече от един милиард души по целия свят отбелязват събитието, а целта е да се обединим в защита на околната среда.

Денят на Земята ни напомня да бъдем по-грижовни към природата.

Нека дасе научим да рециклираме отпадъците си, да участваме в инициативи за почистване, да засаждаме цветя и дървета - да научим децата си да опазват Земята!

Може би те ще се справят по-добре от нас!

Подкрепа за пореден път на инициативата "Капачки за бъдеще"

Категория: Събития
Публикувана на Събота, 20 Април 2024
Написана от Публицист

BграмотаF890C1
Днес ние от горнооряховски младежки парламент подкрепихме инициативата Капачки за Бъдеще за пореден път!
Събраните капачки и кентчета извозихме с три коли на два курса. Надяваме се с това огромно количество да допринесем за подпомагане на здравеопазването като цяло и да дадем възможност на съвременната техника и апаратура да влезе в нашите болници.

капачки9e330e8С малки стъпки към едно по-добро бъдеще! Не бъди безразличен! Бъди отговорен! Опазването на екологията е наше задължение в името на бъдещите поколения!

Дейностите на младежкият парламент са свързани с придобиване на лидерски умения чрез социални, граждански и доброволчески дейности. Ако това е и Ваша кауза елате при нас!

Добри практики

Категория: Събития
Публикувана на Петък, 29 Март 2024
Написана от Публицист

Dobrich224В периода 26 - 29 март Горнооряховския младежки парламент посети гр. Добрич. С цел обмяна на опит и добри практики с различни участници от страната. Младежки център - Добрич и доброволците в него организираха „Предизвикателства на младежката работа“ обмен между доброволчески организации. Младите горнооряховчани почерпиха и споделиха идеи и опит с другите участници. През 4 дни прекарани в Добрич, нашите младежи овладяха много нови умения. Предизвикаха себе си и излязоха от комфортната си зона. Завързаха много нови приятелства и бъдещи партньорства. Главната тема на всички сесии беше да разберат повече за младежката работа. В един от дните дори нашите младежи работеха на терен, събираха на информация по въпроса „Какво правят младите хора в Добрич през свободното си време?" чрез наблюдение, анкети и интервюта.

"Подари усмивка 2024"

Категория: Събития
Публикувана на Петък, 01 Март 2024
Написана от Публицист

6ce764e7-176f-4e79-aad9-4c2916ef8938Бели небесни мечти, червени блестящи лъчи. Утринно слънце изгрява, ново начало ни дава. Честита Баба Марта! Пожелаваме Ви много здраве, усмихнати и щастливи дни! За да достигнат мартениците до гражданите и гостите на Горна Оряховица, в раздаването им за пореден път се включиха момчетата и момичетата от Горнооряховския младежки парламент! 

Днес, участвахме в инициативата "Подари усмивка", с която раздадохме мартенички и добро настроение! Бъдете здрави и щастливи! Нека дадем път на пролетта и новата надежда!

 

Welcome на нашите бъдещи супергерои!

Категория: Събития
Публикувана на Събота, 24 Февруари 2024
Написана от Публицист

426758556 771851134832249 8561459370213069376 nПредставители на Горнооряховски младежки парламент взеха участие, в заключителната конференция на проекта “SUPER HEROS”, която се проведе на 22 и 23 февруари, в град Видин . Младежите от нашата организация, обмениха опита си, както и успяха да набележат, важни за нашия град проблеми относно целите за устойчиво развитие. Договора, за сътрудничество с Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров"- Видин, който организацията подписа в края на миналата година, изгради стабилно партньорство, което даде резултат и в проекта. SUPERHEROES е програма, която има за цел да повиши знанията на младежите по екологични и социални въпроси. Проектът е насочен към учители, ученици от 12 до 16 години. Програмата SUPERHEROES е тук, за да предостави на младите уменията и знанията, от които се нуждаят, за да станат проактивни носители на промяната в свят, в който решаването на екологични и социални проблеми е от изключителна важност. Чрез тези уроци учениците ще придобият по-задълбочено разбиране на глобалните предизвикателства и ще развият увереност и креативност, за да допринесат за по-устойчиво бъдеще. Резултатите, от програма са вече на лице, изготвена е методика, която помага на учителите, да запознаят и запалят интересите на учениците с Целите за устойчиво развитие. Електронната книга, която ни служи като наръчник за прилагането на методологията, ни показва какви са целите за устойчиво развитие и на младежите от другите страни, участващи по проекта. “Местни SDG (цели за устойчиво развитие) предизвикателства под международен микроскоп” е двугодишен проект, финансиран от Еразъм+ - сътрудничество, включващо шест партньора в четири държави: Латвия, България, Испания и Холандия.

429345279 1156997178828552 706802328323240543 nПрисъединете се към нас в това образователно пътешествие, докато отключваме потенциала на нашите бъдещи супергерои! Welcome - SUPERHEROES (localsuperheroes.eu)

14 февруари

Категория: Събития
Публикувана на Сряда, 07 Февруари 2024
Написана от Публицист

КОНЦЕРТ "Винени нюанси и любовни симфонии"

14пла81 n   ♥????

Мъчиме въпрос единЗарезан ли е или Валентин?

Трифон е светия православенняма друг на него равен!

Вальо също е светияне от нашите, от ония.

Кой въведе нова модата обърка се съвсем народа?

Да се напием или да се любимпо туй ума си днеска губим.

Дилема актуална е еднаИзбери виното или любовта.

На младите виното сила давана старите, сърцата подмладява.

Няма човек под небетокомуто влюбено не е било сърцето.

Католици, протестанти, православнипред виното и любовта саравни.

Неочаквано дилемата решихвлюбих се и се напих!

М. Маринов

Подготовката за ежегодния ни концерт върви с бързи темпове. 

????????Участниците репетират усърдно, а екипът ни работи неуморно по всички малки и големи детайли на концерта. ???????? Влагаме труда си в името на любовта и прекрасното изживяване..❤????
Очакваме Ви на 14. февруари от 17:30 часа в Зала 1 на Община Горна Оряховица, за да празнуваме заедно!☺
#love#stValentin#concert

 

24Valentin nФевруари е месецът на любовта, виното и забавлението! ❤???? Екипът ни го очаква с много радост и настроение, заради винените нюанси и любовни симфонии, които подготвяме за Вас! ????????Заповядайте на ежегодния ни концерт на 14. февруари от 17:30 часа в Зала 1 на Община Горна Оряховица, за да отпразнуваме заедно празника! ????♥???? Очакват Ви песни, танци, усмивки и милувки! ???????? Поканете приятели и се забавлявайте с нас! ☺
 

Осъзнатото хранене във фокуса на мащабна кампания на Лидл България

Категория: Събития
Публикувана на Събота, 13 Януари 2024
Написана от Публицист

Новагодина, новихубави идеи и инициативи!

Младежкият парламент подкрепя Лидл България  и АсоциацияРодители, като се включва в кампания, посветена на грижата за здравето, осъзнатото хранене и опазването на планетата