Събития

"Емоция на колела“

Категория: Събития
Публикувана на Вторник, 16 Май 2023
Написана от Публицист

velo 23Ако обичате да спортувате, да се забавлявате и искате да прекарате топлите почивни дни сред природата, ние от "Горнооряховски младежки парламент" имаме точното решение. Каним любителите на колоезденето, родители с деца колоездачи и състезатели да се включите в нашият ежегоден Вело поход до хижа "Божур"-"Емоция на колела" организиран с подкрепата на Община “Горна Оряховица” - Дирекция на ОП „МДПСИП“.

Събитието "Емоция на колела“ ще се състои на 3-ти юни от 10:00 ч. със стартова точка “Полет-90” . На хижа “Божур” ще Ви очакват още много награди и спортни състезания и положителни емоции! След състезанията може да използвате пособията около хижата за да си направите пикник.

Молим, предварително до 29.05.2023г. да изявите и потвърдите Вашето участие на тeл: 088 6047837

Всеки участник трябва: (1) да се погрижи за наличие на лични предпазни средства за управление на велосипед; (2) да следва определените от организаторите маршрути; (3) да спазва етични взаимоотношения и колегиалност към другите участници; (4) да се погрижи според своите нужди за наличието на вода и храна; (5) Децата до 12 г. следва да са с придружител! Организаторите не носят отговорност за осигуряване на лични предпазни средства, за управление на велосипед, храна, вода и придружител на лицата под 12 г. и да се срещате и общувате с нови хора.

И очаквайте за трета поредна година състезание по ориентиране намерете "Ключът на Горна Оряховица", което ще бъде на 24.06.2923г.

„Подари усмивка”23

Категория: Събития
Публикувана на Сряда, 01 Март 2023
Написана от Публицист

img 1677668853За поредна година на 1 март се осъществи инициативата „Подари усмивка”. Тя се провежда от Горнооряховски младежки парламент съвместно с Община Горна Оряховица. Мартениците са изработени от детски и учебни заведения, както и от социалните услуги на територията на община Горна Оряховица, и самодейци от читалищата в съставните селища.
Акцията започна със среща между кмета на Общината инж. Добромир Добрев и представители на Горнооряховския младежки парламент. Като участник в инициативата на младежите „Кафе с кауза“, градоначалникът получи специално изработена мартеница. Такива мартеници ще получат и другите участниците в младежката инициатива. Инж. Добрев също закичи момчетата и момичетата с мартеници и им пожела здраве и още нови идеи и успехи. 

Концерт "Луда любов, руйно вино"

Категория: Събития
Публикувана на Вторник, 31 Януари 2023
Написана от Публицист

14 fevruari2314 февруари - Денят на любовта и на виното! Нека отпразнуваме този чудесен ден заедно - с песни и танци от вчера и днес, с театър, със спорт и... малка изненада за всички вас !!!

Не е за пропускане!

Гостите на концерта „Луда любов, руйно вино“ ще имат възможността да се снимат безплатно и да получат снимките си за спомен или като подарък за близък. Снимайте се с Ваш партньор, сами, или с приятели! Този празник не е само за влюбените, а за любовта във всичките ѝ видове. Запечатай преживяването в снимка.

Забавлението е гарантирано!

Спечели една романтична награда за теб и обичан човек!

Гостите на концерта „Луда любов, руйно вино“ на 14-ти Февруари от 17:30 часа ще имат възможността да се запишат и да участват в томбола за спечелването на една от три романтични награди за теб и обичан човек! Нямаме търпение да Ви приветстваме в Зала 1 на Община Горна Оряховица, организирано от Горнооряховския младежки парламент!

Нямаме търпение да Ви приветстваме на 14-ти Февруари от 17:30 часа в Зала 1 на Община Горна Оряховица, организирано от Горнооряховския младежки парламент с концерт в който ще участват над 30 изпълнители.

и реализацията https://www.regnews.net/news/16764473849990/mladite-hora-v-gorna-oryahovitsa-se-zabavlyavaha-v-denya-na-vinoto-i-lyubovta

XIV-та Национална младежка среща в Горна Оряховица

Категория: Събития
Публикувана на Петък, 20 Януари 2023
Написана от Публицист

  под мотото „С крачка в бъдещето“ – 07.04.2023 г. - 09.04.2023 г.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ И ПРИЯТЕЛИ,

След двугодишно прекъсване традиционната младежка среща отново събира активните млади хора и техните ментори.

Вече четиринадесет години Сдруженията „Младежка толерантност“, „Горнооряховски младежки парламент” заедно с община Горна Оряховица са домакини на Национална младежка среща, която събира млади хора, представители на младежки, ученически и общински младежки парламенти от цялата страна. Събитието е широко разпознаваемо и традиционно присъства в календара на младите хора от цялата страна. STEM дейностите, превенция на различните форми фалшиви новини и опасностите в интернет пространството и борбата срещу агресията.

Очакваме срещата да събере представители на над 30 младежки организации, а лектори от цялата страна, сред които представители на Евродепутати работещи за младежките политики, Асоциация „Родители”, представители на Средиземноморската младежка мрежа,Таекуондо клуб Инвикта и много други ще представят темата на събитието.

Това би било още една добра възможност да се почерпи опит, да покажем на младежките организации и на местните власти в България, че съвместната работа между младежите и местната власт е добра форма на съвместна работа в полза на обществото и развитието на града. Тази среща ще допълни създалите се вече партньорства и ще даде възможност за създаване на нови възможности за младежка активност.

В прикачения файл Ви изпращаме покана и заявка за участие. Ще се радваме отново да се видим, да се запознаем и с нови групи. Да се запознаете и с нови възможности за проектни дейности в Средиземноморската младежка мрежа. Моля запознайте се с файлове и спазвайте сроковете в тях, за да може да Ви изпратим следващата информация.

Може да разпространявате информацията към Вашите партньори!

Очакваме Ви!

Екип на ГМП

Мини събитие „Кафе с кауза“ .

Категория: Събития
Публикувана на Събота, 03 Декември 2022
Написана от Публицист

 

6074900-bondС наближаване на коледните и новогодишни празници всички се стремим да съдействаме на всички около нас да имат едни прекрасни и весели празнични дни. В тази връзка младежите от Горнооряховски младежки парламент се присъединиха към една благородна инициатива в името на децата на България. Вземаха единодушно решение да станат „посланици на доброто“ на Национална мрежа за децата. За осъществяване та тази своя цел те организират мини събитие „Кафе с кауза“.  С огромна благодарност за подкрепата от собствениците на хотел "Перла", които ни предоставят помещение за организиране на събитието!

На 17.12.2022 г. от 10.30 часа.

Целта е повече хора за се запознаят с Национална мрежа за децата, като едно цяло и какво прави тя за да можем да живеем в едно по-добро бъдеще. ДА подканим приятели, партньори, близки и роднини да застанат зад каузите на мрежата и да станат дарители;https://nmd.bg/dari/

Помогни ни, за да помагаме на децата!

Има поне 5 причини да даряваш 5 лв. месечно на Национална мрежа за децата
5 причини защо с теб трябва да се борим за децата на България:

– 400 000 деца в България, които живеят в риск от бедност – 1 от 3 деца няма подходящи за сезона обувки (няма обувки за дъжда и студеното време), не може да спортува, няма книги и учебници
– България е с най-високи нива на детска смъртност в ЕС
– България е единствената страна в ЕС без Национална детска болница
– 46% от 15-годишните ученици са функционално неграмотни
– 1400 деца всяка година стават жертва на престъпления

Вече много хора ни подкрепят, но имаме нужда и от теб и твоето голямо  СЪРЦЕ

Национална мрежа за децата е обединение на 140 организации и граждани, които работят в полза на децата. Нашите над 10 хиляди специалисти помагат на повече от 140 хиляди деца и над 76 хиляди семейства годишно.

 

Дарители чрез мобилен оператор! 17 777 с текст DMS DETE Кампанията е под наслов: Усили гласа на децата! Там казуата за която събираме е провеждането на програма „Мегафон“ 

 

Повече информация ще намериш тук: https://dmsbg.com/25202/usili-glasa-na-detsata/

 

Дарението се извършва, чрез сайта на НМД https://nmd.bg/dari/, а там с iCard Как работи: Ще бъдете пренасочени към сайта на iCard за плащане с банкова карта. След успешна трансакция, ще бъдете насочени обратно към тази страница и Вашата разписка.

Ние заедно с Мрежата за деца вярваме, че всички политики и практики, които засягат пряко или косвено децата, следва да се изготвят, прилагат и наблюдават, като се взема предвид принципът за висшия интерес на децата и с активното участие на самите деца и младежи.Във всички наши действия ние се ръководим от Конвенцията на ООН за правата на детето като водещ документ, който определя философията, ценностите и начина ни на   работа.

1 декември

Категория: Събития
Публикувана на Четвъртък, 01 Декември 2022
Написана от Публицист

1 -12-27015На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба със СПИН. За първи път този ден е отбелязан през 1988 година. 

От 1996 г. с отбелязването на този ден се заема Обединената програма на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS). Оттогава Световният ден за борба със СПИН се превръща в начало на целогодишна кампания с акцент върху превенцията, образованието и информираността.

Ние сме съпричастни към съдбата на заразените и болните от СПИН!
Говорете открито с младежите!
Научете ги да се пазят!
...и в памет на Фреди Меркюри: ...шоуто трябва да продължи!...

1- ви Ноември. Денят на народните будители.

Категория: Събития
Публикувана на Вторник, 01 Ноември 2022
Написана от Публицист

312923682 654678239360220 8450329694672186327 nВсяко време има своите будители. Това са хората, които с мислите, думите и делата си дават пример на останалите и са готови да преведат България през предизвикателствата на времето. Всеки от нас може да е будител, ако осъзнае личната си отговорност към знанието и положи волево усилие за общото ни по-добро бъдеще. Това бъдеще винаги е принадлежало на знаещите, творчески настроените, вдъхновените и будни хора. Честит празник! Честит празник, българи, по всички краища на света!

Отново фaмилатлон

Категория: Събития
Публикувана на Сряда, 28 Септември 2022
Написана от Публицист

img 1664200418Спорт, забавления и много изненади отново ще предложи на горнооряховчани деветото издание на ФАМИЛАТЛОН. След две годишно прекъсване заради ковид пандемията, тази година семейният празник ще се проведе на 8 октомври (събота) в парк „Градска градина“. Стартът ще бъде даден в 10.00 ч. Празникът се организира от Община Горна Оряховица, Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“, с подкрепата на, Исторически музей, Общинска библиотека, Художествена галерия „Недялко Каранешев“, СКТМ „Локомотив 50“, ВК „Импулс“, ТК „Инвикта“ и sportuvam.info. Спортната надпревара се провежда и със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
ФАМИЛАТЛОН е празник на знанието, забавлението и спорт за цялото семейството.
Тази година 10 ателиета ще бъдат разположени отново в парк „Градска градина”. В тях могат да се включат семейства, които предварително са получили своята карта за ориентиране. Деца до 14 години участват заедно с родител или пълнолетен придружител.
Картите с маршрута на ателиетата ще се получават в обособен пункт „Информация“. Участниците трябва да съберат всички стикери от ателиетата и да пуснат картата в кутията на сцената.
В ателие „Опознавам своя град“ музейните специалисти ще предизвикат знанията на участниците за културно-историческото наследство на Горна Оряховица, в ателие „Молбата на книгата“ по забавен начин ще бъдат насърчени да станат читатели на Общинска библиотека, ако все още не са. В ателие „Художествена галерия“ семействата ще трябват да подредят фотоси на известни произведения на изобразителното изкуство, оформени като пъзел и да ги разпознаят, а в ателие „Забавна математика“ малки и големи ще решават занимателни задачи. В ателиетата „Тенис на маса“, „Волейбол“ и „Таекуондо“, деца и родители ще могат да поспортуват, заедно със състезателите от спортните клубове. В ателие „Направи си книгоразделител“ участниците ще изработят разделители за книги, а в ателие „Асоциация „Родители“, децата, майките и татковците ще се запознаят с безопасния интернет. В ателие „Донеси батерии“ участниците ще могат да предадат старите си батерии. Събирайте и НОСЕТЕ вашите батерии за да участвате в ателието.
В парк „Градска градина“ семействата ще открият зона за стрелбище с детски автомати за еърсофт, изкуствена стена за катерене, въжен тролей. Децата могат да премерят сили и в състезание със своите тротинетки. Ще има и демонстрации на различни спортове, и още много забавления, заедно с момчетата и момичетата от МТ „Алтернатива“ и Вокално студио „Гласове“.
От 10.30 ч. на всеки 30 минути ще бъдат теглени награди за участниците събрали всички стикери от ателиетата. Наградите са осигурени от Община Горна Оряховица, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, АRR, Трансинс, а „Захарни заводи“ ще зарадват малчуганите с лакомства.

"Ключът на Горна Оряховица"

Категория: Събития
Публикувана на Събота, 04 Юни 2022
Написана от Публицист

NEF 3059-1За втори път ние от Младежкия парламент Горна Оряховица съвместно с Общинско предприятие "Младежки дейности , спортни имоти и прояви" организирахме забавното развлекателна дейност за деца и родители "Ключът на Горна Оряховица". Тази година националната състезателка Кристина Иванова бе разработила по интересен и олекотен маршрут, с идеята всяка следваща година да се надграждат уменията на участниците. На старта всички получаваха шише с вода, а Венцислав Трифонов от клуба по спортно ориентиране даваше детайлно разяснения за 9 те точки и маршрута. Засичаше времето на тръгване и финиширане на участниците. В дейността се включиха над 40 участника структурирани в отбори. Включиха се и две украински гражданки със своите деца. Всички се забавляваха максимално. Споделяха своите положителни емоции и възхищение от организираната дейност. За 15 минути отбор 5 преодоля разстоянието и събра 9 те букви, а после от събраните букви подреди думата „спортувай“ заложена от организаторите за тази годишната изненада. Това ги класира първи и получиха своят спортен сак награда. Такива награди имаше за вторите и третите класирани, както и за най-малката участничка и най-редовните участници. Всички участници получиха и грамоти с ключета за участие в дейността. На финала всички получаваха сладки изделия предоставени от Захарни заводи. Медицинското лице Жана Николаева, която за пореден път бе доброволец в събитието се грижеше стриктно за участниците да се чувстват добре в горещото време. Снимки на Михаела Трънкова. Организаторите останаха удовлетворени от положителните оценки на участниците и разделяйки се си обещаха догодина да се срещната отново.

NEF 3131.1Спортното ориентиране е спорт, в който от състезателя се изисква да се ориентира в непозната местност сред природата (навигация), като се придвижва с помощта на карта и в нашия случай и с телефон. Целта е да се открият и посетят в определен ред контролните точки, отбелязани по предварително очертан маршрут на картата, като се избира възможно най-краткият и бърз път.

Младежите от младежкият парламент благодарят на всички участници и спомоществователи в събитието, като обещават и други подобни мероприятия през летните месеци.