Събития

Празникът на семейството, спорта и здравословния начин на живот

Категория: Събития
Публикувана на Четвъртък, 07 Септември 2023
Написана от Публицист

афиш23Горнооряховски младежки парламент и Община Горна Оряховица с помощта на партньори и приятели организират за десета година най-големият празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот - ФАМИЛАТЛОН. ????
????
Скъпи съграждани,
Каним Ви на тазгодишното издание на събитието, по време на което ще спортуваме, играем и много ще се забавляваме! Очакваме Ви в парк "Градска градина" на 17.09.2023г. (неделя) от 10:00 часа с широки усмивки и добро настроение. ????????
Ще имате възможност да рециклирате непотребните батерии, независимо колко са големи. Донесете ги! ????♻️

Ателие „Опознавам моя град“на Исторически музей – Горна Оряховица

Ателие "Молбата на книгата".Общинска библиотека - мястото, където деца и родители откриват вълшебния свят на книгите! 

Съберете стикери от всички ателиета и участвайте за награди като куфар за пътуване и велосипед! ????‍♀️????

А любителите на тротонетки ще могат да се надрпеварват в резлични категории и да получат своите награди. Само носете Вашите не електрически тротинетки.
????
А ако се чудите какво е Фамилатлон, сега ще Ви разкажем?
Фамилатлон е инициатива, която през годините се е превърнала в своеобразен празникът на семейството, спорта и здравословния начин на живот. ???????? В рамките на формата семейства на различни възрасти се потапят в приключенския дух на Фамилатлон и изпълняват различни задания или участват в състезания. ???????? Всяка година деца и възрастни имат възможност да избират сред заниманията на повече от 10 спортни клуба, детски работилници, творчески занимания и игри. ⚾️????????
Празникът среща семейства и водещи организации, които представят различни продукти и услуги за деца и родители.
????
Всички желаещи могат да се включат като се регистрират на входа (ателие Информация). След което получават своята карта с ателиета и време за забавление. Всички, които успеят да попълнят празните полета, могат да участват в томболата с награди. ????????
Приключения, игри, изненади и подаръци очакват посетителите на събитието. За пореден път Фамилатлон ще е истинско тържество за родителите, които искат да създадат специални спомени със своите деца. ????????

 

Лятна академия "Аз съм..."

Категория: Събития
Публикувана на Четвъртък, 06 Юли 2023
Написана от Публицист

358660342 642362651252594 317887511765722506 nМесец юли започна и лятото дойде, затова ние решихме да организираме лятна академия "Аз съм..." с няколко свежи и полезни теми, които ще Ви позволят да откриете Вашите силни страни. Инициативата е краткосрочно, интензивно обучение на младежи, в период от 5 дни от 17 до 21.07.2023г.. Обучението включва практически задачи в не формална среда, свързани с изграждане на умения за отстояване на позиция, представяне пред публика, протокол и етикет. Ако следните теми са Ви интересни:

*Лидерски умения

*Работа в екип

*Личностно развитие

*Организация на времето

*Вербална и невербална комуникация

*Презентационни умения ...то тази академия ще Ви даде точно това - примери и насоки за работа в нетрадиционна обстановка. Ще развият Вашето креативно мислене и лидерско себепознание!

Ако сме Ви заинтригували и имате желание да се запишете направете го сега, като попълните формуляра за регистрация:https://forms.office.com/r/KrCLGDL5Ee Или се обадете на тел. номер : 0889610747

Побързайте! Обучението е безплатно! МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ !

След пълното преминаване през обучителния етап, Вие получавате сертификат, който може да приложите към автобиографията си.

"Ключът на Горна Оряховица" 2023

Категория: Събития
Публикувана на Петък, 16 Юни 2023
Написана от Публицист

353650695 627278239427702 5197879578255839156 nЗа трети път ние от Младежкия парламент на Горна Оряховица съвместно с Общинско предприятие “Младежки дейности, спортни имоти и прояви” и,,BROWNTEAM”организирахме забавната авантюристична дейност за семейства и приятели ,,Ключът на Горна Оряховица” . Събитието дава възможността на желаещите играчи да се забавляват, като намират скрити букви из гората, снимат ги за доказателство, и ги подреждат, за да намерят скритата дума. С възможност за печелене на награди, това събитие окуражава всеки да се включи, да се позабавлява в компанията на 2-3 члена от семейството или приятели, и да спечелят надпреварата! Спортното ориентиране е спорт, в който от състезателя се изисква да се ориентира в непозната местност сред природата с помощта на карта и в нашия случай и с телефон. Целта е да се посетят в определен ред точките, отбелязани по предварително начертан маршрут на картата, като се избира възможно най-краткия и бърз път. Времето на тръгване и финиширане на участниците се засича. На място се дава детайлно разяснение за 9те точки и маршрута. Медицинското ни лице се грижи стриктно за здравето и комфорта на участниците в горещото време. Eлате, съдействайте да се възроди в нашият град този прекрасен спорт. Ще се радваме на всяка Ваша идея и предложение относно бъдещи дейности в тази насока. Какво бихте желали да се случва в града ни.

https://www.regnews.net/news/16876195837379/10-otbora-tarsiha-klyuchat-na-gorna-oryahovitsa?fbclid=IwAR3UMr-pFWgrFMzNVsLPSFM_A3M7g18P1hUex2wZ8haB5RXFUgf5gpi22B8

"Емоция на колела“

Категория: Събития
Публикувана на Вторник, 16 Май 2023
Написана от Публицист

velo 23

 Днес 03.06 на сборният пункт за да участват в събитието на "Горнооряховски младежки парламент"- нашият ежегоден Вело поход до хижа "Божур"-"Емоция на колела" организиран с подкрепата на Община “Горна Оряховица” - Дирекция на ОП „МДПСИП“   се събраха учители и ученици с отбори от ПГЕЕ "М. В. Ломоносов",СУ “Георги Измирлиев“, ОУ „Иван Вазов“ , ОУ Св. Св. Кирил и Методий“ , много индивидуални участници от Горна Оряховица и от Лясковец. За съжаление прекрасната инициатива бе осуетена от започналият дъждовалеж. Огромно бе разочарованието на организаторите, но безопасността на младежите изиска да прекратим начинанието. Младежите на младежкия парламент положиха много усилия за да подготвят много изненади, спортни игри и забавления. Благодарим на любителите на колоезденето, родители с деца колоездачи и изказваме нашето огромно съжаление, но никой не може да предвиди капризите на времето. Надяваме се да се реваншираме на 24.06., когато младежите от младежкият парламент ще организират спортното ориентиране, станало вече традиция „Ключът на Горна Оряховица“

velo pohod

 

Ако обичате да спортувате, да се забавлявате и искате да прекарате топлите почивни дни сред природата, ние от "Горнооряховски младежки парламент" имаме точното решение. Каним любителите на колоезденето, родители с деца колоездачи и състезатели да се включите в нашият ежегоден Вело поход до хижа "Божур"-"Емоция на колела" организиран с подкрепата на Община “Горна Оряховица” - Дирекция на ОП „МДПСИП“.

Събитието "Емоция на колела“ ще се състои на 3-ти юни от 10:00 ч. със стартова точка “Полет-90” . На хижа “Божур” ще Ви очакват още много награди и спортни състезания и положителни емоции! След състезанията може да използвате пособията около хижата за да си направите пикник.

Молим, предварително до 29.05.2023г. да изявите и потвърдите Вашето участие на тeл: 088 6047837

Всеки участник трябва: (1) да се погрижи за наличие на лични предпазни средства за управление на велосипед; (2) да следва определените от организаторите маршрути; (3) да спазва етични взаимоотношения и колегиалност към другите участници; (4) да се погрижи според своите нужди за наличието на вода и храна; (5) Децата до 12 г. следва да са с придружител! Организаторите не носят отговорност за осигуряване на лични предпазни средства, за управление на велосипед, храна, вода и придружител на лицата под 12 г. и да се срещате и общувате с нови хора.

И очаквайте за трета поредна година състезание по ориентиране намерете "Ключът на Горна Оряховица", което ще бъде на 24.06.2923г.

„Подари усмивка”23

Категория: Събития
Публикувана на Сряда, 01 Март 2023
Написана от Публицист

img 1677668853За поредна година на 1 март се осъществи инициативата „Подари усмивка”. Тя се провежда от Горнооряховски младежки парламент съвместно с Община Горна Оряховица. Мартениците са изработени от детски и учебни заведения, както и от социалните услуги на територията на община Горна Оряховица, и самодейци от читалищата в съставните селища.
Акцията започна със среща между кмета на Общината инж. Добромир Добрев и представители на Горнооряховския младежки парламент. Като участник в инициативата на младежите „Кафе с кауза“, градоначалникът получи специално изработена мартеница. Такива мартеници ще получат и другите участниците в младежката инициатива. Инж. Добрев също закичи момчетата и момичетата с мартеници и им пожела здраве и още нови идеи и успехи. 

Концерт "Луда любов, руйно вино"

Категория: Събития
Публикувана на Вторник, 31 Януари 2023
Написана от Публицист

14 fevruari2314 февруари - Денят на любовта и на виното! Нека отпразнуваме този чудесен ден заедно - с песни и танци от вчера и днес, с театър, със спорт и... малка изненада за всички вас !!!

Не е за пропускане!

Гостите на концерта „Луда любов, руйно вино“ ще имат възможността да се снимат безплатно и да получат снимките си за спомен или като подарък за близък. Снимайте се с Ваш партньор, сами, или с приятели! Този празник не е само за влюбените, а за любовта във всичките ѝ видове. Запечатай преживяването в снимка.

Забавлението е гарантирано!

Спечели една романтична награда за теб и обичан човек!

Гостите на концерта „Луда любов, руйно вино“ на 14-ти Февруари от 17:30 часа ще имат възможността да се запишат и да участват в томбола за спечелването на една от три романтични награди за теб и обичан човек! Нямаме търпение да Ви приветстваме в Зала 1 на Община Горна Оряховица, организирано от Горнооряховския младежки парламент!

Нямаме търпение да Ви приветстваме на 14-ти Февруари от 17:30 часа в Зала 1 на Община Горна Оряховица, организирано от Горнооряховския младежки парламент с концерт в който ще участват над 30 изпълнители.

и реализацията https://www.regnews.net/news/16764473849990/mladite-hora-v-gorna-oryahovitsa-se-zabavlyavaha-v-denya-na-vinoto-i-lyubovta

XIV-та Национална младежка среща в Горна Оряховица

Категория: Събития
Публикувана на Петък, 20 Януари 2023
Написана от Публицист

  под мотото „С крачка в бъдещето“ – 07.04.2023 г. - 09.04.2023 г.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ И ПРИЯТЕЛИ,

След двугодишно прекъсване традиционната младежка среща отново събира активните млади хора и техните ментори.

Вече четиринадесет години Сдруженията „Младежка толерантност“, „Горнооряховски младежки парламент” заедно с община Горна Оряховица са домакини на Национална младежка среща, която събира млади хора, представители на младежки, ученически и общински младежки парламенти от цялата страна. Събитието е широко разпознаваемо и традиционно присъства в календара на младите хора от цялата страна. STEM дейностите, превенция на различните форми фалшиви новини и опасностите в интернет пространството и борбата срещу агресията.

Очакваме срещата да събере представители на над 30 младежки организации, а лектори от цялата страна, сред които представители на Евродепутати работещи за младежките политики, Асоциация „Родители”, представители на Средиземноморската младежка мрежа,Таекуондо клуб Инвикта и много други ще представят темата на събитието.

Това би било още една добра възможност да се почерпи опит, да покажем на младежките организации и на местните власти в България, че съвместната работа между младежите и местната власт е добра форма на съвместна работа в полза на обществото и развитието на града. Тази среща ще допълни създалите се вече партньорства и ще даде възможност за създаване на нови възможности за младежка активност.

В прикачения файл Ви изпращаме покана и заявка за участие. Ще се радваме отново да се видим, да се запознаем и с нови групи. Да се запознаете и с нови възможности за проектни дейности в Средиземноморската младежка мрежа. Моля запознайте се с файлове и спазвайте сроковете в тях, за да може да Ви изпратим следващата информация.

Може да разпространявате информацията към Вашите партньори!

Очакваме Ви!

Екип на ГМП

Мини събитие „Кафе с кауза“ .

Категория: Събития
Публикувана на Събота, 03 Декември 2022
Написана от Публицист

 

6074900-bondС наближаване на коледните и новогодишни празници всички се стремим да съдействаме на всички около нас да имат едни прекрасни и весели празнични дни. В тази връзка младежите от Горнооряховски младежки парламент се присъединиха към една благородна инициатива в името на децата на България. Вземаха единодушно решение да станат „посланици на доброто“ на Национална мрежа за децата. За осъществяване та тази своя цел те организират мини събитие „Кафе с кауза“.  С огромна благодарност за подкрепата от собствениците на хотел "Перла", които ни предоставят помещение за организиране на събитието!

На 17.12.2022 г. от 10.30 часа.

Целта е повече хора за се запознаят с Национална мрежа за децата, като едно цяло и какво прави тя за да можем да живеем в едно по-добро бъдеще. ДА подканим приятели, партньори, близки и роднини да застанат зад каузите на мрежата и да станат дарители;https://nmd.bg/dari/

Помогни ни, за да помагаме на децата!

Има поне 5 причини да даряваш 5 лв. месечно на Национална мрежа за децата
5 причини защо с теб трябва да се борим за децата на България:

– 400 000 деца в България, които живеят в риск от бедност – 1 от 3 деца няма подходящи за сезона обувки (няма обувки за дъжда и студеното време), не може да спортува, няма книги и учебници
– България е с най-високи нива на детска смъртност в ЕС
– България е единствената страна в ЕС без Национална детска болница
– 46% от 15-годишните ученици са функционално неграмотни
– 1400 деца всяка година стават жертва на престъпления

Вече много хора ни подкрепят, но имаме нужда и от теб и твоето голямо  СЪРЦЕ

Национална мрежа за децата е обединение на 140 организации и граждани, които работят в полза на децата. Нашите над 10 хиляди специалисти помагат на повече от 140 хиляди деца и над 76 хиляди семейства годишно.

 

Дарители чрез мобилен оператор! 17 777 с текст DMS DETE Кампанията е под наслов: Усили гласа на децата! Там казуата за която събираме е провеждането на програма „Мегафон“ 

 

Повече информация ще намериш тук: https://dmsbg.com/25202/usili-glasa-na-detsata/

 

Дарението се извършва, чрез сайта на НМД https://nmd.bg/dari/, а там с iCard Как работи: Ще бъдете пренасочени към сайта на iCard за плащане с банкова карта. След успешна трансакция, ще бъдете насочени обратно към тази страница и Вашата разписка.

Ние заедно с Мрежата за деца вярваме, че всички политики и практики, които засягат пряко или косвено децата, следва да се изготвят, прилагат и наблюдават, като се взема предвид принципът за висшия интерес на децата и с активното участие на самите деца и младежи.Във всички наши действия ние се ръководим от Конвенцията на ООН за правата на детето като водещ документ, който определя философията, ценностите и начина ни на   работа.

1 декември

Категория: Събития
Публикувана на Четвъртък, 01 Декември 2022
Написана от Публицист

1 -12-27015На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба със СПИН. За първи път този ден е отбелязан през 1988 година. 

От 1996 г. с отбелязването на този ден се заема Обединената програма на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS). Оттогава Световният ден за борба със СПИН се превръща в начало на целогодишна кампания с акцент върху превенцията, образованието и информираността.

Ние сме съпричастни към съдбата на заразените и болните от СПИН!
Говорете открито с младежите!
Научете ги да се пазят!
...и в памет на Фреди Меркюри: ...шоуто трябва да продължи!...